IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi изтегля 70 000 автомобила

Сервизната акция е заради проблеми със спирачната система

Audi изтегля 70 000 автомобила

Компанията Audi привиква в сервизите си 70 000 автомобила заради възможен проблем с един от основните компоненти на спирачната система, съобщава агенция Autоmotive News Europe.
Audi изтегля 70 000 автомобила
Сервизната акция ще засегне автомобили от цял свят, като според представител на Audi проблемът е в автомобили с 3.0-литрови двигатели TDI V6 от моделите A4, A5, A6 и А7 (на снимката), както и кросовърите Q5 и Q7. Всички те са произведени в периода март-декември 2012 г. Любопитното е, че голяма част от машините ще бъдат изтеглени и от пазара на САЩ, където дизеловите коли не са на почит.

Проблемът е в сервото, като може да наложи по-силно да натискане на педала на спирачките. От Audi са категорични, че засега няма известен случай на инцидент заради проблема. Представител на марката съобщи, че всички дейности по отстраняване на повредата ще бъдат за сметка на компанията.

Снимка: Audi
 

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    AB ( преди 9 години )
    Че съм фен на Ауди така и съм горд с това но само едно не мога да разбера как хора който са виждали нещо само на снимка дават дават оценка за качеството, все едно да видиш спагети на снимка и да кажеш колко са вкусни или колко са пикантни
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е как го сметна 1/12 от продукцията? Ауди за 2013г. са продали 1,5 милиона автомобила! Тоест 70К са около 5% и не става въпрос за дефектна стока а за възможност да се наложи малко по-висок натиск при спиране а не отказ на спирачките, както бе при Тойота. Дефектна стока е Тойота, там 100% всичко е в сервиза, днес сервизна акция за спирачките, утре за газта, защото сама ускорявала, еърбеците пък, вместо да спасяват живот наранявали или се запалвали... Ти сметни процентите на Тойота, колко милиона бройки произвежда и 30-40 милиона върнати в сервиза за оправяне на дефекти.
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тук в Европяа думата премиум е доста изкривена. Не може кола с малко кожа, лайсни и ЛЕД-чета, а с техника на масова марка да се нарече премиум. Да обаче има хора, които си мислят, че като са изсипали една торба с пари за някакъв лъскав варел и карат премиум автомобил. Да, ама не.
  • #17
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Hero ( преди 9 години )
    Какво са 70000 бройки? Само миналия месец Тойота отзова 2,3 милиона тойоти в сервиза.Само че каква е цената на моделите на отзованите Тойоти и на това Ауди? СИгурно Аудито е поне два, да не казвам три пъти по скъпо, т.е за тези пари, не би трябвало да получаваш автомобил с такива дефекти. А колко Лексуса има изтеглени, което е по-коректно да се сравнява?
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Веднага ти отговарям какво са 70 000 анонимка! През 2014-та Ауди са продали 56461 автомобила за януари, 48169 за февруари, 81871 за март, 67377 за април и т.н. в Европа. Това грубо означава, че 1/12 от продукцията им е некачествена. Брак. Мерси. П.С. Опитай се да си представиш как би се чуствал ако ти се развали поради дефект йариса за 20 бона и А седмицата за 100 бона. Нали уж плащахте за премиум?
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    много ме кефи как Ауди фенчетата обичат да се сравняват с Тойота, а не с Мерцедес и БМВ например :)
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какво са 70000 бройки? Само миналия месец Тойота отзова 2,3 милиона тойоти в сервиза.
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо ти нещо се побърка? 70000 коли в сервизна акция, заради ЕВЕНТУАЛЕН проблем на спирачката, от което можело да наложи по-силно да натискане на *** на спирачките. Инциденти 0 . За разлика от Тойота при която изобщо не работели спирачките и тя отричаше и чак след като се поизтрепаха малко хора, признаха, че спирачките им не работели. За което отнесоха глоба от над 1 милиард долара. Правиш ли разликата? Трошльота е недостижима и в дефекти и смъртни случаи и е единствената компания чийто милиони клиенти я съдиха. А като добавим 30-40 милиона сервизни акции, няма база за сравнение. Германците са коректни а японците мошенници.
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е не случайно са ФалшВе!
  • #11
    20 rate up comment 9 rate down comment
    French Car ( преди 9 години )
    То да беше само това проблем , на тия глокници всичко се прецаква !!!