IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Alpine ще се превърне в цяло семейство

Първият модел ще се появи на пазара през 2016 г.

Renault Alpine ще се превърне в цяло семейство

Дългоочакваното Renault Alpine, което предстои да се завърне на пазара в близко бъдеще - най-вероятно през 2016 г., ще бъде родоначалник на цяло семейство нови спортни модели. Това съобщи шеф-дизайнерът на френската компания Лорънс ван дер Акер пред журналисти по време на изложението в Москва.
Renault Alpine ще се превърне в цяло семейство
По думите на топ мениджъра, ако новото Alpine пожъне успехи на пазара, самият той е готов до края на живота си лично да работи върху създаването на още автомобили от марката. Според Ван дер Акер финалният вариант на дизайна на спортната машина вече е готов и е представен на президента на Renault Карлос Госн, който е останал много доволен от него.

"Серийната версия ще се отличава значително от концептуалния модел, като при нея най-важното няма да бъде мощността, а удоволствието от управляването на автомобила", призна от своя страна шефът на RenaultSport Патрис Ратти, който заедно с Ван дер Акер разговаря с журналистите в руската столица.

Идеята да се върне на пазара култовата марка се обсъжда от ръководството на Renault от няколко години. През пролетта на 2012 г. компанията показа в Монте Карло концептуалния модел Alpine A110-50 (на снимката) с мощност 400 к.с., който бе посветен на 50-годишнината от пускането на пазара на първото купе Alpine A110 Berlinette.

През същата година французите създадоха алианс с британската фирма Caterham, като резултатът от това бе компанията Societe des Automobiles Alpine Caterham. Тя бе базирана в завода на Renault в Диеп, като трябваше да създаде два спортни автомобила - Renault Alpine и Caterham C120. Те трябваше да са идентични на 70%, но да се отличават на външен вид и като цена.

В крайна сметка самият проект просъществува известно време, докато в Renault не решиха да променят изцяло дизайна на своя автомобил. Това предизвика напрежение върху партньорите и в крайна сметка през пролетта двете компании прекъснаха отношенията си, след като Renault изкупи дела на Caterham в съвместното им предприятие.

Снимка: Renault

Тагове: renault alpine
0 от 500