IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia изнесе още подробности за новото Sorento

Моделът ще предлага двигатели с мощност между 172 до 270 к.с.

Kia изнесе още подробности за новото Sorento

След като по-рано този месец видяхме първите снимки на новото поколение Kia Sorento, днес корейската компания разкри всички подробности за своя глобален кросовър. Той ще има официална премиера през октомври в Париж, а продажбите му ще стартират до края на тази година.
Kia изнесе още подробности за новото Sorento
Освен нов дизайн, изпълнен в унисон с последните модели на марката, новият Sorento демонстрира по-щедри размери, по-ниско тегло и гама от модерни дизелови и бензинови двигатели.

Кросовърът е конструиран на нова платформа, благодарение на която дължината му е нараснала с 95 до 4 780 мм, а междуосието вече достига 2 780 мм (+80 мм). Промените облагодетелстват както пространството в интериора, така и пътното поведение на автомобила. Общото тегло е редуцирано, но към момента липсват конкретни цифри.

Инженерите на марката са подобрили също така шумоизолацията на купето, като са заложили и на по-качествени материали в салона. Той е дело на дизайнерското студио на марката в Корея и на на творческите й екипи във Франкфурт, Германия и САЩ.

Една от новостите в салона на колата е новият интерфейс HMI (human-machine interface), който е вдъхновен от гъвкавостта на човешкото тяло и технологията на швейцарските часовници, сочи информацията от Kia. Моделът ще предлага още монитор с 4 камери и автоматично отваряща се вратата на багажника.
Kia изнесе още подробности за новото Sorento
Сред технологиите за сигурност и безопасност пък присъстват система за автоматичен контрол на скоростта, система за предупреждение при напускане на пътната лента, система за предупреждение при челен сблъсък, система за контрол на мъртвата зона, системата за предупреждение за опасност при смяна на лентата за движение, система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили и др.

Гамата от мотори се състои от 3 бензинови и 2 дизелови двигателя с мощност от 172 до 270 к.с. На Стария континент ще бъдат налични два двигателя - 2.2-литров турбо дизел и 2.4-литров бензинов GDI. 

Официалното представяне на Kia Sorento ще се състои в края на този месец. Европейският вариант ще бъде показан на изложението в Париж в началото на октомври, а продажбите ще бъдат факт до края на тази година.

Снимки: Kia

Тагове: kia sorento
0 от 500