IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри още от новия AMG GT

Вече е готова и първата доработка на суперколата

Mercedes-Benz разкри още от новия AMG GT

Компанията Mercedes-Benz представи пореден тийзър на новия си спортен автомобил AMG GT. Машината ще бъде показана пред отбрани гости на 9 септември, докато пред публика ще се появи на автосалона в Париж през октомври.
Mercedes-Benz разкри още малко от новия AMG GT
Mercedes AMG GT ще трябва да замени SLS AMG, въпреки че не е негов приемник, тъй като ще е по-малък и по-евтин. Според неофициални информации спортната кола ще разчита на 4.0-литров V8 двигател с 2 турбини, развиващ 510 к.с. Въпреки че тя все още не е официално показана, в компанията-производител вече са готови с първия допълнителен пакет, който ще се предлага.

Прототип на модела с такъв пакет бе заснет на тестове в Германия, като се твърди, че това не е версията Black Series. Подобна модификация при SLS AMG се появи едва 3 години след излизането на пазара на базовата версия на модела.
Mercedes-Benz разкри още малко от новия AMG GT
Все пак тестовият AMG GT се различава от показаните по-рано прототипи най-вече с предната си броня и с разположения по-ниско сплитер. Освен това при новата версия задното антикрило е разположено по-високо и е фиксирано, докато при базовата версия се очаква да е адаптивно.

Снимки: Mercedes-Benz, DB-Medien

 

Тагове: mercedes-benz amg gt
0 от 500