IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 5-Series ще се управлява само

Моделът ще отслабне поне със 100 кг. и ще получи по-мощни двигатели

BMW 5-Series ще се управлява само

Следващото BMW 5-Series ще бъде един от най-технологичните автомобили в своя сегмент и ще зададе нови стандарти за качество. Това съобщава изданието Autobild, което дава нови подробности за модела на баварците.
BMW 5-Series ще може да се управлява само
Бъдещото поколение на "петица" трябва да се появи през 2016 г., като ще получи най-съвременните електронни системи, включващи усъвършенстван мултимедиен комплекс iDrive, който ще работи още по-добре с гласови команди. Специално за модела баварците са подготвили и полуавтономна система за управления, за която обаче все още няма подробности.

Моделът е изграден на новата платформа OKL, благодарение на която ще "отслабне" с около 100 кг. Това шаси ще позволи лесното създаване освен на седан, на комби и на GT-версия, както и използването на най-различни мотори - от 3-цилиндрови до V8 агрегати.

На външен вид обаче той няма да се отличава съществено от сегашното поколение (на снимката), като промените ще бъде еволюционни. В BMW са убедени, че радикалните изменения в дизайна по-скоро могат да отблъснат евентуалните купувачи на автомобила.

Що се касае до двигателите, те ще бъдат с обем до 3.0 литра, но ще са по-мощни от настоящите. Бензиновият агрегат ще развива 354 к.с., а еквивалетният дизел - 347 к.с. при 660 Нм въртящ момент. Топ-версията - M 550xd, ще разполага с 408 к.с. , а ще има и хибридна модификация, която ще съчетава 4-цилиндров бензинов двигател и елесктромотор.

Няма да се мине и без M-модификация на модела, която също ще бъде по-мощна от сегашното BMW M5. Очаква се най-мощната версия на седана да развива 626 к.с.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw m5 bmw 5-series
0 от 500