IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R

Настройките на състезателната машина са дело на екипа на Nismo

Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R

Компанията Renault показа по време на автосалона в Москва прототип на състезателен автомобил, с който ще участва в нов шампионат – Световните серии Renault Sport Trophy, стартиращи догодина.
Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R
Машината е оборудвана с модернизирания 3.8-литров V6 двигател на суперколата Nissan GT-R. С неговите настройки са се заели инженерите от ателието Nismo, което работи върху спортните модели на японската марка. При GT-R агрегатът развива 550 к.с,. но за прототипа на Renault мощността е намалена на 500 к.с. Максималният въртящ момент е 600 Нм.
Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R
Моторът работи в комбинация със 7-степенна секвенциална скоростна кутия Sadev. Задвижването е към задните колела, а максималната скорост на машината е 300 км/ч. От Renault засега не съобщават за колко време R.S.01 ускорява от 0 до 100 км/ч.
Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R
Монококът на автомобила е направен от карбон и отговаря на всички изисквания за клас FIA LMP1, който участва в световните серии за издържливост, в това число и легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. В разработката на каросерията е участвало и дизайнерското бюро Dallara.
Renault Sport R.S.01 получи двигателя на Nissan GT-R
Теглото на спортната кола е по-малко от 1100 кг. Дължината е 4710 мм, широчината – 2000 мм, а височината – 1116 мм. Разстоянието между двете оси е 2744 мм. Машината е оборудвана с 380-милиметрови спирачни механизми с карбонови дискове, регулируеми амортисьори Öhlins, 18-цолови джанти Braid с гуми Michelin и стоманен каркас за безопасност.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Любомир Пипков ( преди 9 години )
    Прилича на новия УАЗ
  • #12
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Чичо ви ( преди 9 години )
    Щом се казва рено значи ще бяга по пистата/пътя, от него ще падат трошливи рено-части, докато накрая останат само пич*ката-знак и мотора на Нисан! Това е!
  • #11
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде го видя тоя нисан незнам. Това няма да го има в производство не знам повече хора не четата ли. В статия та е написано че това е модел от Renault Sport Trophy както има и меган трофи къп клио къп и формула рено.
  • #10
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е сто пъти по добро от грозния куц ЛФА на Лексус. Нисан са единствената марка в Япония, която знае как се правят коли
  • #9
    10 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Тази снимка сте я пропуснали,дали умишлено или не не е ясно.http://3d-car-shows.com/wp-content/uploads/2014/08/Renault-RS-Sport.jpgЩо ли ми прилича не една друга кола.
  • #8
    24 rate up comment 26 rate down comment
    Ганчовец ( преди 9 години )
    Автомобилът наистина е як, но в серия няма да успее, точно защото е Рено. Повечето фенове с кинти са малко или повече сноби - не биха дали пари за Рено ако ще и да е номер 1 на пътя и на пистата. Просто са малко хората, които ще го оценят и няма икономически смисъл да се произвежда.
  • #7
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колкото двигателя тук е на нисан толкова и в формулта е на инфинити. Добра рекла им правят
  • #6
    28 rate up comment 4 rate down comment
    Илиянски ( преди 9 години )
    Това е много красив спортен автомобил.Задължително трябва да излезе в серийно производство и то точно с този мотор на Нисан
  • #5
    24 rate up comment 5 rate down comment
    d-r house ( преди 9 години )
    Dobro e!
  • #4
    13 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това се казва похабяване на отлични идеи. Автомобила е просто уникален на външен вид. Трябваше да не му слагат емблема Рено а Нисан и да обяват, че това е новия Нисан ГТ-Р. Щеше да счупят поръчките и да избият рибата при конглокентите.