IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хот-хечът Renault Twingo ще е с 3-цилиндров мотор

Моделът на французите вече няма да се казва RS, а GT

Хот-хечът Renault Twingo ще е с 3-цилиндров мотор

Компания Renault подготвя пускането на "напомпана" версия нановото поколение на хечбека си Twingo. За разлика от предшественика си хот-хечът ще носи добавка GT, а не RS, съобщи шефът на RenaultSport Патрис Ратти пред Autocar.
Хот-хечът Renault Twingo ще е с 3-цилиндров мотор
"Най-трудната част при разработката на Twingo GT бе увеличаването на мощността на 3-цилиндровия мотор, с който ще се предлага моделът - обясни Рати. - Самата конструкция на автомобила не ни позволява да поставим в него 4-цилиндров двигател."

Шефът на RenaultSport не разкри каква ще е мощността на 0.9-литровия мотор, с който ще бъде оборудвано новото Twingo RS, но според Autocar тя ще е между 110 и 120 к.с. Ратти потвърди, че във всички случаи тя ще е по-малка от тази на старото поколение. При него 1.6-литровият двигател развиваше 133 к.с.

В Интернет вече се появиха снимки на модела по време на тестове, като от тях се вижда, че хот-хечът е получил различни брони в сравнение със стандартното Twingo, което дебютира през пролетта в Женева. Прототипът е оборудван и със сдвоени тръби на изпускателната система.

Новата генерация на Twingo за разлика от предишната е със задно предаване и с разположен в задната част двигател. Моделът дели една платформа с новото поколение на Smart.

Снимка: Autocar

Тагове: renalt twingo rs
0 от 500