IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Toyota подготвят и компактно купе

Новият модел ще бъде в стила на баварската 1-Series, но ще се продава от японската марка

BMW и Toyota подготвят и компактно купе

Сътрудничеството между BMW  и Toyota е на път да даде още един резултат, който обаче рязко ще се отличава от разработвания между двата концерна наследник на модела Supra. Изданието 4Wheels Mews твърди, че двата производителя работят и върху създаването на компактно купе или хечбек, който ще стане най-достъпният спортен модел в гамата на японската марка.
BMW и Toyota подготвят и компактно купе
Според информацията новият модел недвусмислено ще напомня BMW 1-Series (на снимката)  - и като дизайн, и като платформа. Той ще бъде по-евтин от Toyota GT86 и ще бъде насочен най-вече към пазара в Европа. Автомобилът засега носи името Toyota 69DZ и ще бъде с предно предаване, каквото ще има и следващото поколение на „единицата“ на баварците.

Що се касае до силовия агрегат, той няма да изпъква мощност, но ще се опита да спечели клиенти с нисък разход на гориво. За модела е предвиден 1.5-литровия бензинов мотор на японците с мощност 130 к.с. и 150 Нм въртящ момент. Той ще работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия, но ще се предлага и с нов автомат с 6 предавки. Смесеният разход на гориво ще бъде около 3.2 л/100 км.

Бъдещата Toyota 69DZ трябва да се появи на изложението в Токио догодина. Там тя ще бъде показана като концептуален модел. Серийната версия на автомобила ще излезе на пазара най-рано през 2017 г.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw 1-series toyota 69dz
0 от 500