IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Kalina Sport ще получи и версия с 200 к.с.

Хот-хечът ще разчита на 1.6-литров турбо-мотор

Lada Kalina Sport ще получи и версия с 200 к.с.

Официалната премиера на Lada Kalina Sport NFR трябва да се състои на започващото днес автомобилно изложение в Москва. Руското издание „Колеса“ разкрива, че предстои хечбекът да бъде оборудван с по-мощен двигател, който да развива мощност от 200 к.с.
Lada Kalina Sport ще получи и версия с 200 к.с.
Засега няма информация когато ще се появи най-мощната модификация на автомобила. В Русия от няколко месеца се предлага стандартната Kalina Sport, която разчита на 1.6-литров бензинов мотор с мощност 118 к.с. Версията NFR, която предстои да бъде показана, разполага с турбо-двигател със същия обем, развиващ 140 к.с.

Освен с по-мощен агрегат, Lada Kalina NFR ще може да се похвали и с пренастроено окачване, както и с няколко различни елементи по каросерията. Именно тази модификация ще бъде в основата на версията с 200 к.с. Тя се разработва от спортното подразделение на АвтоВАЗ, което отговаря и за машините на руския производител, участващи в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Снимка: АвтоВАЗ

 

Тагове: lada kalina sport nfr
0 от 500