IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новият Chevrolet-Niva (обновена + снимки)

Появи се първата официална снимка на всъдехода

Ето го и новият Chevrolet-Niva (обновена + снимки)

Първите снимки на прототип на новото поколение на всъдехода Chevrolet-Niva бяха разпространени от компанията GM-АвтоВАЗ, която ще произвежда автомобила. Дебютът на модела пред публика ще се състои на 27 август на автосалона в Москва.
Ето го и новият Chevrolet-Niva (обновена + снимки)
Според информацията на изданието дължината на прототипа е 4316 мм, което е с 260 мм повече от сегашната генерация на всъдехода. Засега разстоянието между двете оси се пази в тайна, но се знае, че тя се е увеличила – от 2450 мм сега до около 2500-2600 мм. Автомобилът е запазил зависимото си задно окачване, докато отпред за първи път при модела се разчита на McPherson.

Концептуалният прототип е оборудван с 1.8-литров бензинов атмосферен мотор Peugeot, развиващ 135 к. с. и 172 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 5-степенна механична на General Motors, като тя и двигателят ще останат и при серийната версия на модела.

Очаква се на по-късен етап да се предлагат и други силови агрегати, като ще се появи версия само с предно предаване и автоматична трансмисия. Дизелова модификация на новия Chevrolet-Niva не се предвижда по икономически съображения.

Производството на модела ще стартират в завода на АвтоВАЗ в Толиати през декември 2015 г., а началото на продажбите е планирано за началото на 2016 г.

Снимки: GM-АвтоВАЗ

 

Тагове: chevrolet-niva
0 от 500