IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford пуска всъдехода Everest в серийно производство

До няколко месеца моделът ще се предлага в 180 държави

Ford пуска всъдехода Everest в серийно производство

Компанията Ford съобщи, че ще пусне в серийно производство своя нов всъдеход Everest, който е изграден на платформата на пикапа Ranger. Концептуалният модел (на снимките) бе показан преди година в Австралия, а серийният вариант трябва да се появи на пазара до 6 месеца.
Ford пуска всъдехода Everest в серийно производство
Новият Ford Everest ще се предлага като глобален модел в 180 държави в цял свят. Все пак ще има и разлики между версиите на всъдехода за различните региони. Първоначано за дизайна на модела отговаряше австралийското подразделение на компанията, но по-късно с него се зае компания на Ford Asia Pacific. Целта на тази промяна е ясна - един от най-важните пазари за новия Everest ще бъде Китай.

За 5 години във Ford са произвели около 200 прототипа на всъдехода, които са тествани в цял свят. Изпитанията за провеждани както на северните шведски пътища, така и в пустините в Азия и в планините в Нова Зеландия. Автомобилите са навъртяли над 1 млн. км, като за разработката на Everest са изразходвани повече от 1.6 млн. човекочаса.

Самият всъдеход е изграден на платформа със задно предаване, както и Ranger. Отпред окачването е независимо, докато отзад има твърда ос със специални пружини (за разлика от стандартните листови ресори, на които разчитат пикапите). Системата за задвижване на четирите колела ще може да се изключва от кабината.
Ford пуска всъдехода Everest в серийно производство
Новият Ford Everest ще получи същите двигатели, на които разчита и пикапът Ranger. Това са 4-цилиндров турбодизел с обем 2.2 литра и 5-цилиндров с обем 3.2 литра. Ще има и бензинов атмосферен мотор с обем 2.5 литра. Всъдеходът обаче ще получи и нов бензинов V6 агрегат. Скоростните кутии са 5-степенна механична и 6-степенен автомат.

Снимки: Ford

Тагове: ford ranger ford everest
0 от 500