IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ

Класацията е на изданието Street и е само за предлагани на местния пазар модели

Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ

Американското издание Street направи своя класация на най-грозните автомобили, модел 2014 г., които се предлагат на местния пазар.

10. Mitsubishi Mirage
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Няма хибридна версия, както и електрическа. Единственото предимство на тази кола е икономията на гориво. Дълга е 3657 мм и е широка 1524 мм, като дори не дава илюзии, че разполага с достатъчно вътрешно пространство.

Mirage е направен в Тайланд и разчита на 1.2-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра. Моделът е изграден в традициите на автомобили като Geo Metro и Hyundai Excel от 80-те години на миналия век. Тяхната цел бе да пестят гориво, но същевременно отвращаваха шофьорите с външния си вид.

9. Toyota Prius
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Най-точното определение за този автомобил бе дадено през 2012 г. от Джон Хъфман от агенция Edmunds. Той обясни, че хората си купуват Toyota Prius не заради нейния външен вид, а въпреки него.

Основното при този модел е икономията на гориво и всичко друго, дори ценни качества като удобство и дизайн, остават на заден план. Той може да бъде купен за 1/3 от цената на Tesla Model S, което също му помага да бъде много популярен.

8. Nissan Juke
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Nissan залага именно на грозното в тази кола. Дизайнът на Juke разделя хората – едни веднага се влюбват в този автомобил, докато други твърдят, че е ужасен.

Новата версия на модела запазва традициите на предишната и обещава да постигне нейните успехи. Дори да ги подобри, ако се съди по статистиката. През 2010 г. бяха продадени едва 9000 бройки от модела, но през миналата тази цифра нарасна до 38 000. Може дизайнът да е грозен, но по-точното определение за него е „успешен“.

7. Lamborghini Veneno

Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Думите „грозен“ и „Lamborghini“ някак си не се вместват в едно изречение, но в случая е именно така. За да отбележи своята 50-годишнина компанията реши да създаде този автомобил с 6.5-литров V12 двигател с мощност 740 к.с.

Отново ще цитираме  Edmunds и Джон Хъфман, който заяви, че Veneno е „най-лошото нещо, излязло от Италия, след фашизма.“

6. Mini Paceman
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Автомобилите Mini станаха популярни в САЩ от сериите „Остин Пауърс“ и филма „Италианска афера“, като предлагат няколко много цени качества – компактност, енергия и стил. Този автомобил обаче няма нищо общо – при него си личи намесата на собствениците на марката – германците от BMW.

Масивните предни и задни светлини и голямата хромирана рамка не помагат на Paceman, а даже напротив – само му пречат.

5. BMW X6
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Главната цел на един кросовър е да бъде практичен, ефективен и да предлага голямото вътрешно пространство, типично за седаните. Когато обаче се опиташ да го направиш на основата на купе, нещата изглеждат различно. А купе за 62 000 долара, което съвсем не е компактно, няма как да бъде полезно.

Неслучайно X6 е трето място сред най-зле продаваните модели на BMW в САЩ. Преди него са само все още ограниченият като доставки i3, както и кабриолетът Z4.

4. Nissan Versa Sedan
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Ако Nissan може да оправдае своите дизайнери за Juke, то в случая нещата не стоят така. Versa изглежда като автомобил, правен в бившите Югославия или Чехословакия. Там преди години си мислеха, че Yugo и Skoda са удобни автомобили.

Освен, че не изглежда добре този седант няма и достатъчно мощност – едва 109 к.с. Багажникът му също е недостатъчен. Единственото му предимство е ниският разход на гориво, но като цяло Versa може да бъде определен като „безличен“.

3. Lincoln MKT
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Не се притеснявайте, ако този „вагон“ не ви харесва. Всеки втори купувач на нов автомобил в САЩ също не го харесва. И няма защо да го прави, той наистина изглежда неприятно. А и какво можеш да очакваш от кола, която в някои части на САЩ се използва като катафалка.

Дори претърпеният фейслифт не помогна на Lincoln MKT да повиши продажбите си си.  Даже обратното – през миналата година те спаднаха до 6000, след като през 2012 г. бяха над 7000.

2. Honda Pilot
Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Грозен и тромав – за тези определения се сещаме веднага, след като видим този автомобил. С ългловатия си вид той създава чувството, че няма да може да завие или пък ще се обърне при по-висока скорост.    

Най-интересното обаче е, че този модел се продава много успешно. След фейслифта през 2009 г. продажите му скочиха от 84 000 до 127 000 бройки на година. Все още не е достигнат резултата от 2006 г. – 152 000, но Honda Pilot е най-яркото доказателство, че в САЩ любовта към големите и грозни джипове не умира.

1. Infiniti QX80

Най-грозните коли на 2014 г. в САЩ
Първо беше QX4, след това QX56 и накрая - QX80. Всички промени на името не направиха автомобила по-красив. Голямата решетка и многото хром по автомобила му придават вид на камион, което доскоро бе запазена марка за модели като Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, Lexus LX и други подобни. Те обаче изчезнаха сред рецесията.

Все пак ози автомобил, който все пак има и положителни качества, които никак не са за пренебрегване. Сред тях са луксът, както и V8 двигателят с мощност 400 к.с.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #34
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Селяндуро от уяво. ( преди 8 месеца )
    А Смрадчето и фияд Мултиглад оти ги нема!
  • #33
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Харесвам ( преди 9 години )
    Не мен пък Juke и X6 ми харесват и то много
  • #32
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Германеца трябваше да води класацията.
  • #31
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Бумеранг ( преди 9 години )
    Според американците тези наистина са си грозни!!! БМВ-то отзад си е направо недоразумение - чудя се защо им трябваше да го скосяват така отзад, но това си е мое мнение!!!
  • #30
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Mercedes W212 ( преди 9 години )
    Не съм фен на БМВ, но моделите, които пускат в последно време са изключително красиви - X6, X5, както и новата 3-ка! Присъствието на БМВ Х6 в тази класация е изключителна глупост!
  • #29
    18 rate up comment 14 rate down comment
    gilmor ( преди 9 години )
    X6-цата какво прави в тази класиция? Японските грозници са видимо трагични то е ясно ама X6-цата да е грозна,моите извинения ама е разкошна наживо!
  • #28
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Оплетихте се идиоти! ( преди 9 години )
    Както написахте самите вие x6 е скъп и не компактен НО това не го прави грозен! Съчетание от красив! спортен! до някаде елегантен но и агресивен! Вярно не е от няй-удобните за дълъг път (казвам го като човек имащ по-старото х6) но пък грозен?!?? хаха аки искаш джип за планина вземи си Лада Нива, ако искаш спорно усещане вземи си GTR да кажем, ако пък лукс.... S-klas нищо че не съм и фен ама си е класика! НО всичко в едно.. мисля че х6 не е лош избор ;)
  • #27
    8 rate up comment 7 rate down comment
    естет ( преди 9 години )
    Когато някой успее да ми дефинира, какво е това грозно ще е призная тази класация, а до тогава тя остава само плод на някакви фантазии на някакъв журналист.Само един пример ще дам за велики художници на които картините не са приемани добре и са наричани грозни, а след време се търсят от всички и струват милиони. Всеки може да изброи поне няколко такива. Същото е и с модата. Сега каквото е красиво, утре може да се смята, че е грозно и обратното. Колите в статията са съвсем нормални според мен.
  • #26
    1 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    От тая класация ще кажа, че за мен МИНИ-то, X6, Veneno и донякъде Juke са красиви. Митсубиши, Приус и донякъде Линкълна са с нормални форми и мястото им изобщо не е тук. Останалите са спорни.
  • #25
    1 rate up comment 12 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Аз почти не видях грозни. По-скоро нестандартни, с които се свиква. Но това е явно американския вкус. То и затова техните коли не се продават тук, с изключение масълкарите, които повечето харесват. И то не защото преливат от красота, а защото в европа просто нямат конглокенция - 6 литра V8, това е класика, заради която грозотата остава на заден план. Ама айде да не задълбавам за грозотията на почти всички американски возила.