IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият VW Tiguan ще е напълно различен

Кросовърът ще порасне на размери и ще се предлага с трети ред седалки

Следващият VW Tiguan ще е напълно различен

Новото поколение на кросовъра Volkswagen Tiguan, чиято световна премиера е насрочена за 2015 г., ще стане най-стилният автомобил в продуктовата гама на най-големия европейски производител. Това твърди изданието Car Advice, пред което един от топ-мениджърите на марката Джон Уайт разкрива подробности за модела.

Volkswagen даде подробности за следващия Tiguan

По думите на Уайт, който управлява австралийското подразделение на Volkswagen, всъдеходът ще бъде по-голям на размери от сегашната версия на модела. Неговото следващо поколение ще се предлага и с 3 ред седалки (като опция), като на външен вид почти няма да напомня на предшественика си.

"Видях автомобила през март и мога да кажа, че той изглежда феноменално - коментира Уайт - Дизайнерите на няколко пъти променяха екстериора му, като го направиха максимално агресивен."

Според информацията новият Tiguan е проектиран на платформата MQB, която се използва за модели като Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Audi A3 и др. Кросовърът ще се предлага с две дължини на шасито - стандартна с 5 места, и удължена - с 7. На по-късен етап ще се появи и купеобразна версия - Tiguan Coupe, която ще бъде оборудвана с 4 отделни седалки.

Моторната гама на новия Tuiguan ще съдържа 4-цилиндрови турбо-агрегати. Бензиновите ще бъдат 1.4 литра (мощност 124 и 150 к.с.), 1.8 (180 к.с.) и 2.0 (220 к.с.), а дизелите - 1.6 (110 к.с.) и 2.0 (150 и 190 к.с.).  Ще има и хибридна версия с бензинов агрегат, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Механичната скоростна кутия ще се запази, а 6-степенният автомат ще бъде заменен от роботизирана DSG-трансмисия. Кросовърът ще се предлага с предно предаване, а системата за задвижване на четирите колела ще бъде добавена като опция. Тя ще разполага с многодискова муфа Haldex от 5-о поколение и система за блокировка на диференциалите.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen tigian
0 от 500