IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Viper ще бие по мощност Challenger и Charger

В Dodge предвиждат суперколата да разчита на около 800 к.с.

Viper ще бие по мощност Challenger и Charger

В Dodge смятат да оборудват следващата версия на суперколата си Viper с по-мощен агрегат, съобщава изданието Autoblog.
Viper ще бие по мощност Challenger и Charger
Доскоро именно Viper със своя архаичен 8.4-литров V10 двигател с мощност 640 к.с. се считаше за най-мощния модел на концерна Chrysler. Пускането на версиите на купето Dodge Challenger и на седана Dodge Charger с 6.2-литров V8 Hellcat, развиващ 707 к.с., обаче промени това положение.

Инженерите на Dodge нямат намерение да се отказват от големия си мотор за сметка на по-малки и по-компактни турбо-двигатели. Те ще подобрят агрегата, като му поставят турбо-компресор. По този начин мощността на двигателя ще надмине 800 к.с., но в компанията са наясно, това няма да гарантира повишаване на интереса към автомобила. И по тази причина ще се съсредоточат върху цялостното подобрение на Viper.

В Dodge са на мнение, че след доработката двигателят може да достигне дори 1000 к.с., но в такъв случай ще се наложи да се преработват някои от компонентите на самия мотор, както и трансмисията. В компанията обаче не разполагат с необходимите средства за подобно нещо и затова ще се ограничат до 800 к.с.

Снимка: Chrysler


 

Тагове: challenger charger
0 от 500