IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus тества шосеен Elise S Cup R

Тази версия също ще бъде оборудвана с 1.8-литров мотор с 220 к.с.

Lotus тества шосеен Elise S Cup R

Компанията Lotus започна изпитания на шосейна версия на състезателната си кола Elise S Cup R. Прототип на модела бе заснет по време на тестове на Северната дъга на пистата Нюрбургринг.
Lotus тества „граждански“ Elise S Cup R
Британците са задължени да пуснат автомобил с разрешително за движение по обществените пътища, за да може спортната им модификация да получи хомологация. Тя ще участва в шампионата Lotus Cup, който се провежда в САЩ, Великобритания, Италия, Япония, Тайланд и Китай.

Ако се съди по фотографиите, публикувани в Inautonews, тестовият прототип се различава по не толкова агресивната си аеродинамика и наличието на главни светлини. Салонът на колата също е преработен и няма нищо общо с автомобилите, предназначени за състезания на писта. Те задължително са снабдени с пожарогасител и каркас за безопасност.

Моделът е оборудван със същия агрегат, на който разчита и състезателната версия. Това е 1.8-литров бензинов мотор с механичен компресор. Неговата мощност е 220 к.с., като работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия.
Lotus тества „граждански“ Elise S Cup R
Премиерата на двете версии на модела на Lotus – шосейната и състезателната, ще се проведе по време на изложението в Париж през октомври. Вече се знаят цените на първия вариант за Великобритания, където ще стартират от 39 000 паунда.

Снимки: Inautonews

Тагове: lotus elis s cup r
0 от 500