IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini навърши 55 години

Феновете на марката се събраха в Кент, за да отбележат събитието

Mini навърши 55 години

На 18 август 1959 г. на пазара излизат първите автомобили с марка Mini, но едва ли по това време някой си представял, че тази революционна концепция ще се превърне в една от най-успешните в цялата история на автомобилостроенето.
Mini навърши 55 години
Преди 55 години са представени два автомобила - Morris Mini-Minor и Austin Seven, които превъплъщават идеите на конструктора Алек Исигонис. Тяхната концепция е колкото проста, толкова и гениална - достатъчно място в интериора при възможно най-малки външни размери, четири места за седене, стегнато поведение на пътя, нисък разход на бензин и изгодна цена. Ценности, които марката се опитва да съхранява и до днес.
Mini навърши 55 години
С възраждането на марката и въвеждането на MINI през 2001 г. се появяват и допълнителни варианти на каросерията. В наши дни гамата включва множество модели - като се започне от класическите варианти на каросерията на MINI, мине се през MINI Clubman, MINI Cabrio, MINI Coupé и MINI Roadster и се стигне до MINI Countryman и MINI Paceman.
Mini навърши 55 години
Във връзка с 55-годишния юбилей в първия уикенд на август почитателите на класическото и на новото Mini се събраха в графство Кент, за да отпразнуват годишнината на най-успешния и популярен британски малък автомобил. На събитието можеха да бъдат видени първите автомобили на марката от 1960 г., едно classic Mini Clubman Estate и едно Mini 25 Special Edition от 1984 г., както и едно от последните произведени classic Mini от 2000 г.
Mini навърши 55 години
По време на International Mini Meeting, както се нарича събитието, по традиция се срещат фенове на марката, за да демонстрират своята привързаност и страст към най-известния малък автомобил на света. През тази година те създадоха и произведоха стотици индивидуални стикери и снимки. Най-добрите идеи ще бъдат представени през тази година на голямата изложба на MINI в музея на BMW в Мюнхен.
Mini навърши 55 години
International Mini Meeting (IMM) е проведен за пръв път в Германия през 1978 г., като по онова време събитието представлява малка, тридневна къмпинг-среща. Популярността му се увеличава всяка година, феновете изминават все по-големи разстояния, когато накрая организаторите не решават да превърнат това събитие в международна среща. IMM се провежда всяка година в различна страна – но на всеки 5 години домакин е Великобритания, където срещата се провежда на рождения ден на марката.

Снимки: MINI

0 от 500
  • #8
    33 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 9 години )
    Преди всичко, Мини е бил иновативен автомобил. Първият с напречно разположен двигател съчетан със задвижване на предните колелета. Действително е бил замислен да е *** и надежден автомобил. Чел съм, че създателят му (сър Алекс Исигонис) често е бил критикуван за това, че автомобилът не е разполагал с достатъчно екстри. Съвременното Мини е антипод на замисъла на създателя му.
  • #7
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    освен че най-базовото и евтино мини струрва 32-33 хил лева почти няма марка която да не предлага по-евтин автомобил предлагащ повечеда не говорим че има производители при които цялата гама не се качва над тази цена
  • #6
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Емил ( преди 9 години )
    Загубени села като Свищов не трябва да имат университет.Там има провинциално мислене и всеки идващ от по-голям град е враг.Проблемите на студентите от по-големите градове в Свищов не са от вчера и онзи ден. Комплексарщината на местните е пословична.Абе, селска работа ви казвам !
  • #5
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Германските собственици на Мини дали ли са разрешение за празника?
  • #4
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    очаква се мини автобус
  • #3
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Munchen ( преди 9 години )
    Те затова ли тая седмица от Antenne Bayern подаряват всеки ден по едно Мini. Няма въпроси, няма това-онова - просто трябва го намериш къде точно чака!!
  • #2
    38 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    за съжаление Мини умря през 2000г това новото НЕ Е Мини - целата на мини е евтин *** надежден автомобил за всеки а не моден аксесоар купуван само защото е на БМВ
  • #1
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Значи вреем е за пенЦия ;D;D;D