IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви брониран Х5 за Москва

Моделът може да устои на стрелба с Калашник

BMW готви брониран Х5 за Москва

По време на стартиращото този месец автомобилно изложение в Москва германската компания BMW ще представи бронирана версия на проходимия Х5, съобщава BMW Russia.
BMW готви брониран Х5 за Москва
Снимка: BMW

Автомобилът представлява серийна версия на концепцията, която компанията производител показа на изложението във Франкфурт. BMW X5 Security Plus, както се нарича машината, е базиран на последното поколение на модела и може да устои на стрелба с автомат Калашников (АК-47).

Бронираният автомобил разполага с балистична защита от степен VR6, или с една степен по-ниско от BMW 7-Series High Security, който покрива стандарта VR7.

Информацията е ограничена, но можем да очакваме BMW X5 Security Plus да разполага със защитено с броня купе, както и със стъкла, които имат покритие от поликарбонат. На оптимизации са подложени също така шасито, спирачките и електронните системи, тъй като допълнителната броня увеличава осезаемо масата на колата.

Бронираният Х5 ще се оборудва с 4.4-литровия би-турбо V8 двигател, генериращ 450 к.с. и 650 Нм.

В Москва трябва да дебютира и още една бронирана версия на Х5. Тя носи името BMW X5 Security, покрива VR4 и има за цел да предостави защита срещу уличната престъпност, се казва в информацията от BMW.

Всички подробности ще станат ясни в края на този месец, когато Автосалон Москва 2014 отваря врати.

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Горко му на който му трябва наистина такъв автомобил... poor bastard :( Иначе, ако някой трябва да бъде взривен, той ще бъде взривен :D
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Абе не знам колко са устойчиви бронираните коли на Калашников,ама като му гледам дупките в джамовете на този джип,не ми се види да е много държелив на автоматичен огън.Пък ако го зачаткат 2-3-*** с калашници за 10 секунди ще е станал на салата.Първата работа,на която учат шофьорите на такива коли е при поява на бандит с автомат да изчезнат по най-бързия начин в обратна посока.Та с това се изчерпва смисъла на устойчивостта и бронировката,мисля.То е кола,не е танк,запукат ли я от някой покрив......
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ииииииииии НОВИНА !! ( преди 9 години )
    Аз поне не знам за сериен автомобил на който да не са променени следнните неща след бронировка ;)
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ииииииииии НОВИНА !! ( преди 9 години )
    "базиран на последното поколение на модела и може да устои на стрелба с автомат Калашников (АК-47)"Хаха отново сте много назад! От поне 5-6години ВСИЧКИ бронирани автомобили са устойчиви на АК-47 (било то БМВ, Ауди, Мерцедес или която и да е друга)!Но признавам че отново написахте голяма новина: На оптимизации са подложени също така шасито, спирачките и електронните системи, тъй като допълнителната броня увеличава осезаемо масата на колата. хаха идиотиНа оптимизации са подложени също така шасито, спирачките и електронните системи, тъй като допълнителната броня увеличава осезаемо масата на колата.
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 9 години )
    Аз пък усещам, че ако мутрата се върне на власт през есента и това няма да го спаси този път най-вероятно ще се случи нещо истинско, тези *** в парламента и президенствтото не са вечни както и търпението на народа не е вечно...
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ПОРЪЧКА ( преди 9 години )
    ВЕДНАГА ПОРЪЧАЙТЕ НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1000 ЗА ДА ИМА ПО ДВЕ ЗА ВСИЧКИ ТЪРТЕИ-МУТРИ И ОНЕЗИ ПРЕСТПЪНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тез са надрусаха...ХАХАХА