IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota MR2 ще бъде само японска

Спортното купе ще разчита на 1.5-литров мотор със 135 к.с.

Новата Toyota MR2 ще бъде само японска

Японската компания Toyota е готова с прототип на малка спортна кола със задно предаване, която да заеме място под GT86 в моделната й гама. Автомобилът ще стане идеологически приемник на модела MR2, съобщава изданието Motoring, което се е добрало до подробности за проекта.
Новата Toyota MR2 ще бъде само японска
GRMN Sports Hybrid Concept II. Снимка: Toyota

Новият спортен модел е разработен изцяло от Toyota, за разлика от наследника на Supra, в чието създаване участва и BMW. Машината е направена изцяло на нова платформа, като каросерията е от карбон. Тя е получила елементи от концептуалния модел GRMN Sports Hybrid Concept II, показан през 2011 г.

За разлика от него обаче новият MR2 ще бъде с доста по-малки размери, както и само с бензинов двигател. Дължината на модела е 3995 мм, широчината – 1695 мм, a височината – 1320 мм. Така на размери новата машината ще бъде близка до настоящото поколение на Mazda MX-5, като теглото й ще бъде под 1 тон.

Новото спортно купе на Toyota ще бъде с разположен отпред бензинов мотор. Той ще бъде атмосферен с обем 1.5 литра и мощност от 135 к.с. Скоростната кутия ще бъде 6-степенна механична Asin (същата се поставя и на GT86). На по-късен етап ще се появи и 6-степенен автомат.

Прототипът на новия модел на Toyota ще бъде показан през октомври 2015 г. на автосалона в Токио. Серийната версия ще се появи на същото място, но две години по-късно. Очаква се цената на машината да бъде около 20 000 долара.

Тагове: toyota mr2
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота са велика марка, но последните години на легнала само на масовите модели, докато по забравиха тези, които радват любителите на автомобилните спортове. Крайно време е да го променят това. Така, както само те могат и знаят. Новото начало бе поставено с ГТ86 и съм убеден, че ще продължи. Съвсем скоро ще видим и новата Супа.
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дизайна е отчайващ!
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а аз - не
  • #4
    11 rate up comment 23 rate down comment
    "само япоска&qu ( преди 9 години )
    Затова е и 1.5l със 135к.с.Типично за Тойота!
  • #3
    14 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Спортно купе" с 1,5 моторец и 135 катъря ? Явно от звук ша го докарва "спортното"
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    6A13TT ( преди 9 години )
    Новото спортно купе на Toyota ще бъде с разположен отпред бензинов мотор.WTF?!? Това просто няма да е MR2 ако е така. Точно централно разположения двигател прави тази кола това което е.
  • #1
    32 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Е това вече е интересно. 20 000 долара предполагам ще са 20 000 евро в Европа, но къде са 30 000 за GT86? Ето от такива автомобили има нужда света, не от Дачии.