IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото Bentley струва 300 000 евро

Моделът Continental GT3-R ще дебютира в Пебъл Бийч

Най-бързото Bentley струва 300 000 евро

Най-бързото Bentley струва 300 000 евро
Continental GT3-R. Снимка: Bentley

Британският производител на луксозни автомобили Bentley обяви, че ще представи своя Continental GT3-R по време на стартиращия на 14 август ежегоден конкурс в Пебъл Бийч (САЩ). И уточни, че цените на модела стартират от 300 000 евро.

Новият Continental GT3-R, който е най-бързата серийна машина в историята на Bentley, представлява шосейна версия на състезателния Continental от категория GT3, предназначен за участие в сериите „Льо Ман“.

Моделът за обществените пътища е оборудван с 4.0-литров би-турбо V8 двигател, развиващ мощност от 580 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, който е достъпен при едва 1700 об/мин. Моторът работи с 8-степенна автоматична трансмисия ZF със съкратени предавателни числа и подобрена система за смяна на предавките с лостчета на волана.

Автомобилът е оборудван също така с доработена система за задвижване на четирите колела, разполагаща с технологията Torque Vectoring, както и с редица олекотени елементи, които редуцират общата маса на колата със 100 кг. до 2195 кг.

В резултат на тези оптимизации автомобилът е способен на ускорение от място до 100 км/час за 3.8 сек. Максималната скорост на движение достига 273 км/час.

Екстремното Bentley Continental GT3-R, което ще се предлага само в бял цвят, ще бъде произведено в серия от 300 бройки. Първите доставки ще бъдат факт в края на тази година. Цените в САЩ стартират от 337 000 долара, а тези в Европа - от 300 000 евро.


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Интересно ми е дали има някъде статистика колко "разновидности" на това поколение Континентъл или Вейрон има? Това за мен са еднакви коли с различна разцветка и настройка на окачване и двигател... Може би не са доволни от продажбите...
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 9 години )
    Добре,но нали имаха супер спорт с 610кс?
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    "Пушака" ( преди 9 години )
    Пич, ти неграмотен аристократ ли си...?
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тежи 2 това, защото това е луксозно купе и няма нищо общо с останалите купета. Това е огромен автомобил а не малко купенце в което едва си се наврял. Това е луксозно купе за аристократи а не болид от Ф1 където пилота трябва да е с тегло макс 60кг. С дължина от почти 5 метра и широчина от почти 2 метра Бентли е огромно купе а вътре е натъпкано с луксозни и скъпи материали. И въпреки огромното тегло и габарит е с отлична динамика и би оставил доста спортни купета да му дишат пушака.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В грешка си Дошо, Бентли се произвежда от Фолксваген а не от Тойота. Затова двигателите са окей и за това се купува, въпреки високата цена.
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не се вълнувай толкова,ти дори и спойлера не можеш да си купиш....
  • #5
    16 rate up comment 6 rate down comment
    WickedSixD ( преди 9 години )
    Спортно купе с тегло 2200кг?! Бентли с подобен заден спойлер?! Доста голям сноб трябва да си, за да вземеш подобна машина за 600 000лв..
  • #4
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    колко ли велик разбирач трябва да е човек, за да нарече Бентли ГТ3Р - напомпан ГоУф. Тц-тц-тц
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    мисля да се възползвам от офертата
  • #2
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Купувате пет - получавате една безплатно.