IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещите модели на Infiniti

През следващите 4 години японската компания ще представи поне 6 нови модела, сред които и купе с четири врати

Бъдещите модели на Infiniti

Японската компания Infiniti подготвя редица нови модели, които ще представи на пазарите през следващите четири години, съобщава Automotive News. В гамата ще влязат автомобили, създадени с технологии на Mercedes, електромобили и нов флагман, който ще има форма на купе с четири врати.
Бъдещите модели на Infiniti
Q50 Eau Rouge при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Първите изцяло нови автомобили на Infiniti ще видим още догодина. Хечбекът Q30 трябва да се качи на поточните линии още в началото на следващата година, а проходимата му версия - QX30, ще го последва малко след това. Моделите, които ще се произвеждат в завода на Nissan в Съндърланд, Великобритания, ще се конструират на платформата MFA на Mercedes, като ще получат 2.0-литров бензинов двигател с турбо, също разработен от германската марка.

Година след това - през 2016, трябва да видим серийната версия на Q50 Eau Rouge. Седанът, който ще се задвижва от двигателя на GT-R, ще се появи в ограничена серия, а цените му ще бъдат почти аналогични с тези на суперколата на Nissan, твърди Automotive News.

През същата година японската компания трябва да представи и обновена версия на модела QX70, за който се очаква да бъде префасониран в стила на Q50.

През 2017 или 2018 година Infiniti ще пусне на пазара и електромобила LE, който показа като концепт на салона в Ню Йорк през 2012 г. Моделът трябваше да бъде готов тази година, но премиерата му бе отложена, тъй като инженерите на Infiniti предпочетоха да изчакат новото поколение батерии и системи за зареждане.

По същото време трябва да видим и новият флагман на марката. Според авторитетното издание автомобилът ще бъде купе с четири врати, задвижвано от хибриден V6 агрегат с мощност 700 к.с. Очаква се моделът да бъде изграден на платформата MRA на Mercedes.

0 от 500