IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

R.S. 01 - новата състезателна машина на Renault

Французите разпространиха снимка и видео на модела, който ще бъде представен в края на август

R.S. 01 - новата състезателна машина на Renault

Спортното подразделение на Renault - Renault Sport, разпространи снимка и видео на своя нов състезателен автомобил, като разкри и името му. Моделът се нарича R.S. 01 и ще бъде официално представен на изложението в Москва.
R.S. 01 - новата състезателна машина на Renault
R.S. 01. Снимка: Renault

Информацията около R.S. 01 е все още ограничена. Знае се все пак, че машината ще се присъедини към World Series by Renault и ще се състезава в напълно нова категория на едномарковия шампионат, като ще дебютира на пистата през 2015 г.

От разпространената по-рано информация се знае, че състезателната машина разчита на карбонов монокок, който е доставен от компанията Dallara. Двигателят пък е дело на Nismo, генерира над 500 к.с. и е куплиран със 7-степенна секвенциална скоростна кутия Sadev. Общата маса на автомобила е в рамките на 1100 кг, а гумите са специално разработени от компанията Michelin.

Всички подробности за R.S. 01 ще бъдат разкрити по време на премиерата в Москва. Салонът ще се проведе между 27 август и 7 септември.

 

Тагове: renault sport r.s. 01
0 от 500