IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qashqai и X-Trail ще получат нов 2.0-литров дизел

Агрегатът се разработва от инженерите на Renault

Qashqai и X-Trail ще получат нов 2.0-литров дизел

Компанията Nissan ще снабди кросовърите си Qashqai и X-Trail с напълно нов турбо-дизелов двигател с обем 2.0 литра и мощност 184 к.с. Това съобщи Worldcarfans, позовавайки се на свои източници в японския производител.
Нов двигател за Nissan Qashqai и X-Trail
Новият Qashqai. Снимка: Nissan

Любопитното е,  че новият агрегат се разработва от инженерите на Renault. Той представлява форсирана версия на досегашния 2.0-литров турбо-двигател на компанията. Специално за Qashqai и X-Trail новата модификация на мотора ще бъде приспособена да работи със система за задвижване на 4-те колела и автоматична трансмисия.

Освен това Nissan работи и по Nismo версия на Qashqai, за която се твърди, че ще получи 1.8-литров турбо-мотор, генериращ около 270 к.с.

Изданието твърди също така, че в момента Nissan има проблеми с вариаторната трансмисия Xtronic и с мултимедийната система Nissan Connect. Заради това се е наложило производството в британския завод в Съндърланд да бъде намалено от 2000 до 1600 машини дневно. Съответно за получаването на X-Trail с високо ниво на оборудване и вариаторна трансмисия клиентът трябва да чака между 6 и 9 месеца, сочи информацията.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    GTE ( преди 9 години )
    130 конния мотор е много, ама наистина много добър, поне с предичното купе. Супер еластичен, динамичен и много икономичен. А и за него съм чул, че е разработка на Нисан, но за това не споря, че е 100 достоверно.
  • #2
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Дали на французите чертежите и им казали:Учете се и в замяна на безплатните уроци,се учете как се конструира машина, електрониката ще ви я пращаме готова.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ей ( преди 9 години )
    ще полуат..ще полуат..някой гладен е изял "ч"-то.