IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска две версии на X2

Купеобразният кросовър ще се предлата с 3 и 5 врати

BMW пуска две версии на X2

Бъдещият спортен кросовър BMW X2 ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати, съобщава британското издание AutoExpress.
BMW пуска две версии на X2
Неофициално изображение. Снимка: AutoExpress

На външен вид компактната машина ще напомня по-големите X4 и Х6, но ще използва платформата на обновеното X1. При него досегашната платформа със задно предаване ще бъде заменена от новата UKL1, която се използва за новите модели на MINI, както и за BMW 2-Series Active Tourer.  

Бъдещото X2 ще се предлага със системата за задвижване на 4-те колела xDrive, но тя ще бъде достъпна единствено като опция. Базовите версии ще бъдат оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, а 8-степенна автоматична ZF-трансмисия ще бъде в списъка с опции. Не е изключено на модела да се появи и нова 9-степенна трансмисия.

В гамата двигатели няма да се намери място за 6-цилиндрови агрегати, се казва още в информацията на изданието. На първо време бъдещото BMW X2 ще се предлага с два бензинови турбо-мотора с обем 2.0 литра. Първият генерира 184 к.с., а вторият - 231 к.с.

За любителите на дизеловите модификация е предвидено X2 с 2.0-литров турбо-мотор, развиващ 150 к.с. и 330 Нм въртящ момент. В баварската компания обмислят също така възможността за пускането на хибрид, който да се зарежда от електропреносната мрежа, както и M-версия. Нейната мощност ще бъде около 300 к.с.

Появата на пазара на BMW X2 е предвидена за 2016 г., но може да бъде отложена с 1 или 2 години, за да не пречи на обновеното X1. Като преки конкуренти на новия модел се очертават всъдеходното Audi TT и Range Rover Evoque.
 

Тагове: bmw x2
0 от 500