IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota праща три модела в историята

Ситикарът iQ, както и Scion xB и xD ще бъдат спрени от производство

Toyota праща три модела в историята

Три модела на Toyota ще бъдат окончателно спрени от производство през следващите няколко месеца, твърди Automotive News. Това са iQ, който в САЩ се продава под марката Scion, както и два други модел на този бранд – Scion xB и Scion xD.
Toyota праща три модела в историята
Причините са слабото им търсене на пазара. Ситикарът iQ (на първата снимка) ще се произвежда до края на 2014 г., след което отива в историята. Същото важи и за Scion xB (на втората снимка), чието спиране е насрочено за пролетта на 2015 г. Няколко месеца по-късно ще го последва и Scion xD (на третата снимка), който ще отстъпи мястото си на седан на базата на Mazda2.
Toyota праща три модела в историята
В Toyota не смятат да пускат наследник на iQ. В САЩ мястото на Scion xB ще бъде заето от хечбек, в чиято основа ще бъде европейския Auris. За неговото име засега може само да се гадае, тъй като Toyota патентова търговските марки iA, iD, iM, tD, tK, tR, tS и tZ.
Toyota праща три модела в историята
През 2016 или 2017 г. пък трябва да бъде готово новото поколение на Toyota Auris. На неговата платформа ще бъде изграден и напълно нов кросовър със задвижване на четирите колела, който ще се предлага под марката Scion.

Снимки: Toyota

 

Тагове: toyota iq scion xb scion xd
0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    астън мартин взеха първата малолитражка която можаха да купят евтино за могат да покриват еко изискванията на гамата ситрябваше да се води че имат и нещо с под 100г/100км СО2 а не защото много им харесва
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Котоошу ( преди 9 години )
    Не три модела , цялата е за депониране .
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До разбирачите ( преди 9 години )
    Понеже iQ е лош автомобил, затова Астън Мартин го взеха и си направиха на неговата основа луксозното мъниче.
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Urban Cruiser, не им се получи, защото има РАВ 4 с 2 врати и се препокриват двата модела. iQ не върви, защото има Айго, който е по-евтин, съвсем малко по-голям и по-икономичен.Така, че моделите, които се препокриват с други и не вървят е естествено да ги спират. И между другото статията е абсолютно неточна. Става въпрос за модели на американския пазар, а не за другите. Информирайте се от други западни сайтове, а не само от АМ, които са царе на манипулацията и лъжата!
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 9 години )
    Това последното май в Европа го знаем като Urban Cruiser. Нещо не им се получи идеята за малък градски кросоувър, за разлика от Juke, Captur, Mocca, Trax и не мога да се стя как се казваше това на Форд, въпреки че ако трябва да сме коректни най-вървежни като продажби към момента са първите две.
  • #13
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    очевидно този сайт е завладян от човек на който е платено да пише срещу Тойота... собствениците на сайта могат да бъдат сигурни че това отблъсква тяхната публика ...
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То щото ,вече в сервиза на Тъпота от години няма места на паркинга,белкем малко се поразчистат от тези ***,еххх,кога ли ще достигнат качеството и комфорта на немските коли?
  • #11
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Естесвено че всеки умен човек цял живот ще кара марка която му поддържа автомобила без пари.А немските *** с гаранция по малка от на Китайска прахосмукачка как да направят сервизна акция?Те феновете им са най-долната прослойка от населението.
  • #10
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немските фенове са природно прости,простотията им е заложена по рождение в хемоглобина.Не им се сърдете,злобни и бедни прости селянчета са.И от ден на ден ще стават по простовати все пак трябват здрави нерви да се занимаваш с немски ***.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    логично е! ( преди 9 години )
    По-малко модели,по-малко сервизни акции,повече място в сервизите за останалите модели!