IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Метановият VW Golf TGI пристигна в България

Колата може да измине около 1350 км с едно зареждане с бензин и метан

Метановият VW Golf TGI пристигна в България
Българският дилър на Volkswagen представи новия Golf TGI, който е фабрично оборудван с метанова уредба. Това е първият автомобил от марката, който носи новото обозначение TGI, с което ще се характеризират всички модели на германците, оборудвани с уредба за работа с природен газ.
Метановият VW Golf TGI пристигна в България
Снимка: Volkswagen
 
Новият Golf TGI има среден разход на природен газ от едва 3.5 кг на 100 км пробег и благодарение на средните си нива на вредни емисии, изпускани в атмосферата – 94 г/км, отговаря на Евро 6 нормите за екологичност. С едно зареждане на метановата бутилка новият Golf може да измине около 400 км, а бензиновият резервоар е достатъчен за изминаването на допълнителни 950 км.

Бензиновият двигател е 1.4 TSI с мощност 110 к.с., които са достатъчни за постигането на ускорение от 0 до 100 км/ч за 10.9 секунди.
 
От информацията става ясно, че след дебюта на първите автомобили Volkswagen, фабрично оборудвани с метанова уредба, у нас са били пласирани над 1800 коли. Golf TGI пристига в България около година след старта на продажбите на компактния Volkswagen eco up!. Според официалните данни на българското представителство на Volkswagen горивният разход на километър в смесен цикъл е едва 4.5 стотинки без ДДС.
 
Премиерата на новия автомобил бе обявена на пресконференция, по време на която от българския клон на Volkswagen съобщиха финала на велосипедната експедиция “По пътя на Желязната завеса”. Тя стартира на 27 юни по повод 25-ата годишнина от символичното падане на границите между Изтока и Запада на Стария континент. Основни участници в нея са експедиторът Йоахим Франц и специалистът по електрически велосипеди Кристиан Рот. Двамата, заедно с поддържащия си екип, изминаха успешно 9000 км с електрически велосипеди по дължината на някогашната Желязна завеса.
 
Стартът бе поставен на норвежко-руската граница при град Киркенес, Норвегия, а финалът е на турско-българската граница на Черно Море.
 
Volkswagen е един от официалните спонсори на експедицията, преминала под патронажа на Европейския парламент.

 

 

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами не само Октавия, хората правят двугоривни коли от над 15 години, но докато народните не подхванат някоя "нова" технология всички цъкаме с език. Иначе адмирации това е единствения начин за справяне с вредните емисии на масовия автотранспорт, всички хибриди са прах ненужно разхищадане на средства за технологии които ненужно оскъпяват даден продукт.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди ( преди 9 години )
    Ами и новата Октавия има такъв двигател, но засега не се предлага тука.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Радо ( преди 9 години )
    Повикаха ни пак в запас, жените ни не са със нас.. хайде братя да запеем да, да тики тики да
  • #6
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А ти кво коментираш тоя ваген като може да го гледаш само на снимка ? Кога успя да го караш 10 000 км за да пукнеш глава, кога успя да изкараш всичките и да им изпукаш главите. Май само твоята глава е изпукана от хейт и е изтекъл мозъка!
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Бади ( преди 9 години )
    Май ще ги сменят кадитата с това поне возията му ще горе долу нормлана на тоя голф само в бг ползват товорни автомобили за такси,
  • #4
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    кво коментирате разхода по книга на тоя ваген като реалния е поне 3 пъти по-висок?!!? а тоя двигател пука глава още преди 10 000 км. сменят я гаранционно ама е голяма разправия и после пак се пука!
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    с вредните минават по тъча - метана изпуска по-малко от тях и напрактика двигателя без метана може да е много по-мръсен4.50 без ддс но и с него е добра цена
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    горивният разход на километър в смесен цикъл е едва 4.5 стотинки4,50лв. на 100км.! Това не е добре ами направо супер разход то с 5лв. ще си купиш 2 литра нафта.
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето такъв Голф бих си купил без да ми пука дали ще ме наричат голфаджия. :)