IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge увеличава мощността на Viper

Суперколата вече ще разполага с 654 к.с.

Dodge увеличава мощността на Viper

Мощността на двигателя на суперколата Dodge Viper от моделна година 2015 ще бъде увеличена, съобщава изданието Road&Track, което успя да се сдобие със спецификацията на силовия агрегат, издадена от американското сдружение на автомобилните инженери.
Dodge увеличава мощността на Viper
В момента 8.4-литровият атмосферен мотор с 10 цилиндъра развива 649 к.с., но те ще нараснат до 654 к.с. Максималният въртящ момент ще се запази – 814 Нм. Засега не се разкрива какво точно ще бъде преработено по двигателя, но се очаква инженерите на Dodge да усъвършенстват изпускателната система и да преработят блока за управление на агрегата.

През юни стана ясно, че суперколите Viper, които по-рано се предлагаха под марката SRT, от 2015 г. ще станат част от моделната гама на Dodge. Като самостоятелно подразделение SRT просъществува едва 2 години. Само през 2014 г. производството на Viper бе спирано на два пъти заради ниски продажби.

Снимка: Dodge

Тагове: dodge viper srt
0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Rosskooo ( преди 9 години )
    Преди германците продаваха колите си като бързи а след появата на Вайпър вече се продават като луксозни!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Нищо не е важно на първо място освен дизайна!!!Затова са скъпи и екзотични !Поршето е новия Хюндай по дизайнЛа Ферари има фарове на Киа отпреди 25 години!Ла Ферари-Шана Банана!Макларън прилича на разцъфнал банан!Отново изпъква истинския дизайн -истински душевен оргазъм:Viper !!!Затова и Морган е вечен!Затова и Де Томазо Пантера отпреди 40 г,и днес е с потресаваща външност!Тези коли нямат нищо общо с Хюндай или модни течения,прочути фирми се подхлъзнаха по Корейски забравени чертежи ?!?
  • #3
    10 rate up comment 15 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    да бе и затова поршето с 2 пъти по-малък двигател го разпорва от всякъде...
  • #2
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да да... един от най-мъжките и яки автомобили. Това и на писта е супер звяр и на пътя.
  • #1
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Американски грозилен кош зад който трябва да има ремарке с цистерна.