IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

250 бъга спират Karma

Китайският собственик на Fisker съобщи, че работи по втори модел

250 бъга спират Karma

Искаме да възобновим производството на Karma, но преди това трябва да отстраним редица проблеми, заяви Пин Ни, президент на американското подразделение на китайската компания Wanxiang Group, която е собственик на марката Fisker.
250 бъга спират Karma
Хибридът Karma. Снимка: Fisker

"Има около 250 бъга, които трябва да поправим преди да възобновим производството на Karma", заяви топ мениджърът пред Automotive News. Той не се ангажира със срокове, но уточни, че се надява производството на модела да се осъществява в САЩ.

Хибридът Fisker Karma слезе от поточните линии на фабриката във Финландия през 2012 година, а година по-късно компанията обяви фалит. Китайският производител и доставчик на автомобилни части Wanxiang Group стана собственик на Fisker Automotive през февруари тази година, като заплати сумата от 149.2 млн. долара.

В плановете на новите собственици влиза и пускането на още един модел Fisker. "Работим по втори модел на Fisker, който се надяваме да въведем на пазара през 2017 година", заяви Лу Гуанкю, председател Wanxiang Group. Той не пожела да даде подробности, но най-вероятно става дума за седана Atlantic, който Fisker разработваше преди да обяви банкрут.

0 от 500