IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот загина на рали край Габрово

25-годишният Йордан Миларов катастрофира тежко на тренировката в събота

Пилот загина на рали край Габрово

Нова трагедия се разигра по време на тренировките за състезанието „Узана“, 4-ти кръг от планинския шампионат на България. 25-годишният Йордан Миларов загина при катастрофа в събота вечерта и стана 10-ият пилот, намерил смъртта си на българско рали през последните 38 години. Състезанието в неделя бе отменено.
Пилот загина на рали край Габрово
Йордан Миларов. Снимка: Facebook


Габровецът удря своя Opel Kadett със състезателен номер 26 по средата на дългото 4.5 км трасе. Автомобилът на „Бърза помощ“ е съвсем близо до мястото на инцидента и само за 17 минути Миларов е изваден от разбитата кола и е закаран в болницата в Габрово. Въпреки бързата реакция на лекарите, те не успяват да го спасят и той умира няколко часа по-късно.
Пилот загина на рали край Габрово
Миларов бе сниман на тренировките, малко преди да се разбие. Снимка: Ивайло Агов, Apix

Фаталният инцидент стана в третия тренировъчен манш за състезанието. Миларов навлиза в серия от няколко завоя, последният от които е десен. Именно той изхвърля автомобила от траекторията му и го изпраща в скалите край пътя. През миналата година загиналият пилот спечели „Узана“ в клас Х3, а сега се движеше на 5-о място в квалификациите. Габровецът е автомеханик по професия, като се състезава за отбора на „Ара Моторспорт“, чийто председател - Атанас Божилов, е шеф на организационния комитет на състезанието.

За последно състезател загина на рали у нас през 2009 г. Тогава на рали „България“ швейцарецът Бриан Лавио катастрофира със 120 км/ч на скоростната отсечка „Сестримо“. Той се удари в дърво край пътя,  като загина италианският му навигатор Флавио Гелиемини. На „Узана“ вече има един смъртен случай – през 1994 г. смъртта си намери Юлиян Димов с Lada 2107.

 

0 от 500