IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche си купи писта в Южна Африка

Местното представителство на марката плати 14,4 млн. евро за трасето Киалами

Porsche си купи писта в Южна Африка

Porsche South Africa - южноафриканското подразделение на германския производител на спортни автомобили, е новият собственик на пистата Киалами. Тя бе придобита на търг за сумата от 14,4 млн. евро, съобщава AP.
Porsche си купи писта в Южна Африка
Porsche 911 GT3. Снимка: Porsche

Трасето с дължина 4,26 км. се намира в град Киалами, Южна Африка, като се използва за различни автомобилни и мотоциклетни надпревари. Пистата е била и домакин на състезания от Формула 1 в периода 1967-1993 година.

Въпреки очакванията, че в търга ще се включат много фирми и частни лица, наддаването продължи само няколко минути, сочи информацията. Най-високата оферта - 14,4 млн. евро, отправи именно Porsche South Africa, с което се превърна в новия собственик на трасето.

Жителите на града и местните фенове на моторните спортове приеха новината за новия собственик изключително положително. Те се опасяваха, че пистата може да бъде разрушена и на нейно място да бъдат изградени търговски центрове или жилищни сгради.

Към момента не е известно какви са намеренията на Porsche South Africa. Пред AP организаторите на търга споделят: "Вярваме, че Porsche не само ще запази трасето, но и ще го ремонтира и подобри". Спекулациите пък сочат, че е възможно Киалами да бъде превърнат в местен център на Porsche за различни прояви - състезания, събития, обучения.

Тагове: porsche
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    fullthrottle ( преди 9 години )
    За тази писта става въпрос- https://***.youtube.com/watch?v=aoZrBNsuMZc
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Анонимен,японците отдавна произвеждат коли в Китай,ЮАР,Бразилия,Аржентина и къде ки още не.От 50 завода на Тойота има само 10 в Япония.Хонда също прави коли в чужбина,даже и в Турция има завод.Същото е и с Фолцфаген.Какво си запенил,големите фирми имат производство по цял свят,така хем разширяват пазара,хем пада себестойността на продукцията.Ама чукча писател,чукча не читател.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В момента гледаме жълтата серия произведена от жълтурите в Китай,а съвсем скоро бляк версията ще е произведена от някой африканско племе за *** от нашите села.Къде е вурста?Къде е да се обади защо сега *** ще ги правят.Защо не ги дадоха на нашите да ги произвеждат.щяха по-добре да се справят.А в Африка на големите жеги ще трябва пожарната непрекъснато след тях да кара.На умерен климат ги спират заради самозапалване,а в черна Африка не ми се мисли.Умряла фирма...
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    zoom-zoom, колко зум ти требе да си видиш оная работаяко си комплексиран !
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще правят развоен център, надбягване с жирафи и слонове.
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немците купуват писти на другият край на света, пък най-известната им я купиха американци!