IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT показа какво да очакваме от Ibiza

Новото поколение на хечбека ще се появи през 2016 г.

SEAT показа какво да очакваме от Ibiza

Испанската марка SEAT показа първите скици на петото поколение на хечбека си Ibiza, чиято премиера е насрочена за края на 2016 или началото на 2017 г.
SEAT показа какво да очакваме от Ibiza
Скиците на бъдещата Ibiza бяха демонстрирани на специално събитие, посветено на празненствата по случай 30-годишнината на модела. Както се очакваше, автомобилът ще получи по-ръбест дизайн с X-образни предна и задна части, нова светодиодни светлини и масивни въздухозаборници.

Ibiza от моделна година 2016 ще бъде построена на съкратена версия на платформата MQB на концерна Volkswagen AG, която ще се използва и за следващите поколения на Audi A1 и Volkswagen Polo. Новото шаси ще позволи да се намали теглото на модела и да се разшири гамата двигатели. В нея ще влязат 3- и 4-цилиндрови дизелови и бензинови мотори.

„За мен Ibiza е моделът, който еволюира за сметка на малка революция и неговото ново поколение ще бъде огромна крачка напред. Основната причина за това е, че пазарът има нужда от подобен модел, но в същото време той трябва да е максимално отдалечен от Leon. Целта ни е този автомобил да изглежда свеж и модерен и в деня, когато Ibiza навърши 50 години“, коментира главният дизайнер на марката Алехандро Месонеро, цитиран от Auto Express

Снимка: SEAT

Тагове: seat ibiza
0 от 500