IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel замества Ampera с нов електромобил

Очаква се машината да изминава над 300 км. с едно зареждане

Opel замества Ampera с нов електромобил

Opel няма намерение да се отказва от електрическите автомобили след спирането от производството на Ampera. Това заяви в своя акаунт в Twitter изпълнителният директор на Opel Карл-Томас Нойман.
Opel замества Ampera с нов електромобил
Ampera. Снимка: Opel

Топ мениджърът на германската компания уточни, че един от вече обявените 27 нови модела, които Opel ще пусне на пазара до 2018 година, ще бъде именно електромобил. "След спирането на Ampera, ние ще представим нов електрически автомобил, който ще бъде още по-добър", сочи едно от изказванията на Нойман в Twitter.

Към момента няма яснота относно техническите характеристики на бъдещата машина. Спекулациите обаче твърдят, че тя няма да бъде електромобил с удължен пробег, какъвто е Opel Ampera, а напълно електрически автомобил. Най-вероятно моделът на германската марка ще бъде базиран на електрическия модел на GM, който концерна анонсира наскоро. За него се знае, че ще има автономен пробег от около 320 км. Въпросният модел трябва да бъде на пазара през 2016 година, като цените му в САЩ ще стартират от около 30 000 долара.

Тагове: opel ampera
0 от 500