IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru WRX STI vs. Audi S3 Sedan

Британци противопоставиха двете коли в драг надпревара (Видео)

Subaru WRX STI vs. Audi S3 Sedan

Audi S3 Sedan и Subaru WRX STI не са типичните конкуренти на пазара, но в същото време имат доста общи черти. Британското издание AutoExpress противопостави двата автомобила, за да открие предимствата и недостатъците им.
Audi S3 Sedan vs. Subaru WRX STI
Що се касае до разликите, те са очевадни. Японската рали икона е проектирана, за да бъде расов спортист, докато горещата версия на новото А3 Sedan трябва да предложи както спортна тръпка, така и висок комфорт.

Както изглежда въпросните задачи са изпълнени. От AutoExpress посочват, че Subaru WRX STI има изключително стабилно поведение на пътя, спортна возия и изкушаващ звук във високи обороти. От своя страна Audi S3 Sedan предлага отлична динамика, луксозен салон и адаптивно шаси, което поема по-добре нервностите по пътя.

"Subaru WRX STI е точно това, което очаквате - бърз, спортен и брутален. Audi S3 Sedan също не изневерява на традициите на марката. Той е добре балансиран и се управлява изключително лесно с висока скорост", казват британците.

Прилики между двата автомобила също не липсват. Както S3 Sedan, така и WRX STI предлагат мощност от 300 к.с. Японската кола има малко по-висок въртящ момент, който обаче се постига чак при 4000 об/мин. При Audi нютонметрите са 380, но са налични още при 1800 об/мин. Освен това WRX STI е с почти 100 кг. по-тежък.

Разлика, разбира се, има и в цената. Във Великобритания Subaru WRX STI се предлага срещу 28 995 лири, докато при S3 Sedan цените започват от 33 245 лири. 

За съжаление AutoExpress не са направили сравнителен тест на писта, като са ограничили съревнованието единствено с драг състезание. То започва след шестата минута на видеото.




Ето и присъдата на AutoExpress: "Феновете на Subaru ще обикнат отличителния звук на боксеровия мотор, както и уникалният характер на колата. Но Audi има далеч по-добър салон, ускорява по-добре на права линия и като цяло е по-добрата кола за всекидневно ползване. Да, той е по-скъп, но ако търсите бърз, комфортен и стилен седан, S3 Sedan е колата за вас".

0 от 500
  • #103
    9 rate up comment 3 rate down comment
    haha ( преди 9 години )
    Е стига де. Който не е имал ауди куатро,то той не се е отказал от субару. Хем не вървят,хем не са надеждни,хем по-старите гният както си искат. Купих легаси 2007-а година,карам го 3 години. Жената взе книжка наскоро и си хареса ауди 97-а година а6 куатро. Викам айде взимаме го,е да ама като се кача в него и разбирам,че въпреки,че е 10 години по-старо е 17 по-кола от субаруто... Ще се разделяме много скоро,ще си взема ауди. Качи се в ауди да разбереш какво е автомобил,само да продам субаруто.....
  • #102
    8 rate up comment 6 rate down comment
    субарист ( преди 9 години )
    Що за тъпо сравнение е това.Импреца ще си има почитатели и след,като се спре от производство.Докато аудито ще е леш след 10 години.Аз си карам дъртата импреца и си пълни километража,не гори масло,на майстор не е ходила.Аудита 97 набор почти не останаха щот са качествени.Дет се вика зимата си проличава коя кола каква е и колко са и възможностите.Който е карал суби зимата друго повече не кара или ако кара има и суби за зимата.
  • #101
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Ако искаха да са по-обектижни в този тест, щяха да направят обиколка на писта за време, където Субару с ниския център на тежестта на боксеровия двигател, симетричното четворно и по-твърдо окачване ще мине Аудито без проблеми. И без този тест, знаем че Аудито е по-бързо на права, достатъчно е да се видят официалните времена от 0-100 км/ч. Инъче като реклама на Ауди, добре са го направили, леко лежерно...:)
  • #100
    9 rate up comment 6 rate down comment
    росс ( преди 9 години )
    100% съм сигурен, че този който кара субаруто опъва доста ръчната спирачка. Писна ми от ***, скрити и платени реклами на европейските производители на талиги
  • #99
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    АВДИ-най нискотехнологичния допотопен разпадащ се мъртвец.Няма по голямо менте от АВДИ.
  • #98
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Ауди имат един единствен модел, заслужаващ уважение и то заслужено и това е S8. Всички останали автомобили от моделната им гама не че са лоши, но просто са ужасно надценени като качества!
  • #97
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега някой хора и представа си нямат какво говорят.Първо, като си нямате представа от двете коли, четете какво са ти написали хората, които са ги тествали в заключението и ако ви се струва, че тази статия е поръчкова чукнете в тубата Subaru WRX STI vs. Audi S3 и гледайте над 10 теста от различни автопредавания и журнали и във всичките Аудито е признато за по-добрия автомобил. И докато се почесвате по-главите, си припомняйте че това е Audi S3 и че това Субару ще изглежда направо трагично ако го тестват с Audi RS3. Там Ластика ще е толкова голям, че шофьора на Субаруто ще си е помислил, че е спрял. Освен това, ако ще ходиш със Субару надалеч, трябва да си носиш няколко тубички с масло
  • #96
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До бъчваря. ( преди 9 години )
    Пич ти не си добре. Значи според теб Аудито щяло да хвърли гумите след първата обиколка на Нюрбургринг а? Еми ти си за медицински преглед. Такава глупост не бях очаквал, че може да напише някой. То във Ф1 с меките гуми изкарват по над 100 километра на макс каране. Ти Ауди С3 го изкара че ще яде 5 пъти по-бързо гуми!?! Гарантирам ти че това Ауди ще изкара доста хиляди километри с едни гуми дори при хард каране.
  • #95
    0 rate up comment 0 rate down comment
    do Atila ( преди 9 години )
    Ochakvai v skoro vreme drugari s beli prestilki ,shte ti nosiat i podaruk-riza s mnogooo dulgi rukavi:-) :-)
  • #94
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Kakvo da govorime ako se sravniava s rs4,prosto nikakvi shansove,kakvo e zakliuchenieto-Subaru e za vilata i za selo,za drugo-Audi:-)