IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци направиха напълно механична спортна кола

Роудстърът Leggera на ATS ще се предлага в 4 модификации

Италианци направиха напълно механична спортна кола

Италианската компанията ATS (Automobili Turismo e Sport) разпространиха снимки и информация за своя трети модел, който е получил името Leggera. По-рано тази година представители на производителя обявиха, че това ще бъде една напълно механична спортна кола, която няма да разполага с никакви електронни спомагателни системи.
Италианци показаха напълно механична спортна кола
В основата на новия Leggera стои платформа от стомана, но при желание от страна на клиента тя може да бъде изработена от хром-молибденова сплав. Роудстърът, чийто двигател е разположен в предната част, има независимо окачване отпред и отзад, задно предаване, регулируеми амортисьори Ohlins, спирачни механизми Tarox и диференциал с повишено триене Quaife на задната ос.
Италианци показаха напълно механична спортна кола
Спортният ATS ще се предлага в 4 модификации – 300 Leggera, 365 Leggera, 480 Super Leggera и 420 Super Leggera SS. Първата от тях тежи 650 кг. и се задвижва от 1.6-литров турбо-мотор с мощност 210 к.с. Това позволява ускорение от 0 до 96 км/ч за 4.5 секунди.
Италианци показаха напълно механична спортна кола
Версията с индекс „365“ разчита на същия мотор, но с мощност 240 к.с. При нея ускорението от 0 до 96 км/ч ще става за 4 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч. Клиентът може да избира между 3 скоростни кутии – 5- и 6-степенни механични, и 6-степенна секвенциална.
Италианци показаха напълно механична спортна кола
При ATS 480 Super Leggera двигателят е форсиран до 300 к.с. Това позволява ускорението да става за 3.3 секунди, а максималната скорост достига 256 км/ч. Последната модификация – 420 Super Leggera SS, ще бъде произведена само в 5 бройки, като ще получи 2.2-литров двигател Honda с мощност 280 к.с. При нея ускорението от 0 до 96 км/ч ще става за 3.6 секунди.
Италианци показаха напълно механична спортна кола
В момента в моделната гама на ATS влизат пистовият болид Sport и моделът със средноразположен двигател 2500 GT, направен от карбон и задвижван от 4-цилиндров турбо-двигател Cosworth с мощност 550 к.с.

Снимки: ATS

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Стига сте се заяждали! Колата няма такива компютри, които имат всички автомобили през последните 5 години. И е основно механична. Е, много ясно, че ще има нещо с ток, вие от къде падате?!?
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 9 години )
    Извадка от упътването по обслужване :)
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 9 години )
    1. Внимателно използвайте спирачките, особено на хлъзгаво и в завои2. При затруднения със запалването на двигателя при ниски температури, използвайте манивелата от комплекта3. При трудно палене на двигателя и угасването му при работа на празен ход, проверете междината на чукчето.4. При изпробване на колата при високи скорости, се уверете, че вашият ангел-пазител, седи до вас :)
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Значи модата на Жигулките се върна ;DИ аз имам една такава "механична" и пак червена Жигулетка на село. Не знаех че е голям кяр да няма електроника. Чакаме лампов лаптоп ;D
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Чисто механична, а с регулируеми амортисьори. Как става това, с лостче зад ръчната спирачка ли? като прочетох заглавието на статията си помислих, че някой е възстановил производството на Москвич 403, но пък после се сетих, че и той има делко и бобина. От тая електроника не са се отървали дядовците ни, няма да се отървем и ние.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ариел атом с купетая кола доста народ ще изтрепе те сега със всичките системи *** като мухи а пък без тях не ми се мислиатома и ктм-а и те май нямат почти никакви системи пък могат да се карат спокойно
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще раздават електронни игрички за тези, които не могат да я карат без електроника, така че докато им стой в гаража да са щастливи и да има какво качват на facebookaaaaa
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сигурно върви с чифт каски!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много ми е интересно как смятат да го продават без електронни системи за сигурност, като от 2 години наичието на електронна стабилизираща система (ESP, VSC...) е задължително за всички нови автомобили, продавани на територията на ЕС. Виж, за арабските шейхове няма да е проблем...