IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изпраща Eos с финална версия

Routan също излиза от гамата

Volkswagen изпраща Eos с финална версия

Германският производител Volkswagen вече обяви, че ще спре производство на своя кабриолет Eos, а сега представи последната версия на модела, носеща наименованието Final Edition.
Volkswagen изпраща Eos с финална версия
Специалният модел е предназначен за пазара на САЩ, като е базиран на модела Eos Sport. Различното при него са кожените седалки в два цвята, допълнителните елементи в интериора, по-богатото оборудване и 18-инчовите алуминиеви джанти.

Причина за изваждането на Eos от гамата са слабите продажби и намаляващата популярност на модела. През миналата година са били продадени едва 8000 бройки в цял свят, докато само от Golf в Германия са реализирани 245 000 продажби. Не се предвижда и пускането на наследник на компактния кабриолет.

Серийния Volkswagen Eos се появи на автосалона във Франкфурт през 2005 г., а година по-късно моделът излезе и на пазара. През 2010 г. кабриолетът претърпя фейслифт.

Заедно с Eos от гамата на Volkswagen ще бъде изведен и моделът Routan. Той няма да получи следващата версия, като вероятно ще слезе от производство още тази година. 

Снимка: Volkswagen

0 от 500