IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният VW Golf провокира „надпревара във въоръжаването“

В Mercedes-Benz вече взимат мерки за противопоставяне на R400

Най-мощният VW Golf провокира „надпревара във въоръжаването“

Ръководството на Volkswagen обяви, че пускането на концептуалния Golf R400 в серийно производство е съвсем близо. Само че потенциалните конкуренти не стоят със скръстени ръце, а вече обмислят как да снабдят своите хот-хечове с по-мощни двигатели, съобщава Autocar.
Най-мощният VW Golf провокира „надпревара във въоръжаването“
В момента лидер в сегмента е Mercedes-Benz A45 AMG със своя 2.0-литров турбо мотор, развиващ 360 к.с. Той обаче ще отстъпи първото място на хот-хеча Golf R400, който както личи и от името му, ще разчита на 400 к.с. Турбо двигателят на Volkswagen също е 2.0-литров, като въртящият момент е 450 Нм.

Този агрегат може да бъде поставен и на Audi RS3, чиято премиера ще се състои на автосалона в Париж през октомври. Той ще замени досегашния 2.5-литров агрегат с 5 цилиндъра, който компанията от Инголщад поставя на модела си. Любопитното е, че при RS3 мощността на мотора може и да бъде дори по-висока.

В надпреварата ще се включат и други модели. Сред тях е Ford с новия Focus RS, който ще получи двигател от Ford Mustang. По този начин хечбекът ще разполага поне с 330 к.с., но не е изключено това да се промени.

Оценявайки ситуацията в Mercedes-Benz вече взимат превантивни мерки. Техният мотор е създаден от подразделението AMG, където вече усилено работят върху повишаване на мощността му. Досега в компанията отричаха възможността за появата на екстремална версия на A45 AMG, която да носи името Black Series, но при тази ситуация пускането на подобен модел е много вероятно.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Усмивката не го търси по това време. Приспали са го с приказка за лека нощ. Утре е на градина.
  • #25
    6 rate up comment 3 rate down comment
    6A13TT ( преди 9 години )
    Усмивката хич не им се връзвай на захлупеняците тука. За тях 10 годишна "премиум" барака за 20 бона е космос. Гараж с 5 хубави коли не е непостижимо за БГ, просто се случва с повече нерви и сблъсък с ***. Ама ходи обяснявай такива работи на *** дето работи за 500лв. поради простата причина че не му стига акъла за повече...
  • #24
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Mercedes ще ги удари всичките в зенята... :)
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Що? Не не си решил да ме приготвяш за основното блюдо? Кво ти трябва си имаш - скалпелчета, сатърчета, акъл, образование ..
  • #22
    2 rate up comment 4 rate down comment
    RRE do dolnia ( преди 9 години )
    Sledva6tia pat ela v nas da ti napravia saladka za lebedskoto prepe4eno
  • #21
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    РРЕ, ти вече и като екозащитник ли се изживяваш? И викаш идват там при тебе едни ***, правят си вечер задушен лебед по женевски и петнят името родно? И после те е срам да те оприличават на родата лебедоядяща?Или е идвала у вас екополицията да те пита къде са лебедите? :)
  • #20
    12 rate up comment 2 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Kolegata iavno jivee vav Velikobritania 6tom e napisal Vauxhall vmesto Opel.Tam kakto znaem kolite sa bezbojno eftini za pokupka,kakto i podrajka.Taka 4e ne vijdam ni6to stranno s edna hubava zaplata ot 4000 paunda,4oveka da ne si kupi i 6 ti avtomobil samo i samo da vi stane o6te po tiagostno,zadu6eni ot sobstvenata vi omraza
  • #19
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Четейки този сайт и най-вече постовете под отделните теми на човек му става все по-ясно защо с такава лекота производителите продават *** на двойни и тройни цени. Ама, хак ни е, да свикваме през 5-10 годинки да сменяме хавтомобила, а какви коли имаше едно време, ехееее, ама и *** по пътя бяха доволно по-малко :)
  • #18
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до bmw e60 ( преди 9 години )
    Това че бмв-то ти е с задно не значи че колите с предно и по точно хот хечовете са гадни за каране. Има куп тестове и сравнения за коли с предно и задно има и доста случаи в които колите с предно правят много по добри времена. Другото което е точно човек от форд беше казал че за да стане добро 4х4 инвестицията в диф. е доста голяма и се оскъпява доста защото без тях се получава голямо не дозавиване
  • #17
    6 rate up comment 10 rate down comment
    '' ( преди 9 години )
    Съжалявам,ама е истина :) И не съм писал че всички са бързи,крайслера ми е миниван! А ако за теб 5 коли са цял паркинг,значи нещо ти е болна ***. Напълно нормално е в едно голямо семейство да има 5 автомобила. А и за да злобееш още повече,ще те открехна,че купрата която купих съм я изкарал за 3 седмици. Ама аз работя а не се оплаквам колко ми е зле... Е да,бачкам по 50 часа на седмица,понякога и повече,но не се лишавам от нищо,говори си каквото искаш,истината е,че си жалък човече.........