IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходът на Bentley ще е най-бързият

Топ версията на кросовъра ще може да развива 320 км/ч

Всъдеходът на Bentley ще е най-бързият

Всъдеходът на Bentley, който предстои да влезе в серийно производство, ще бъде най-бързият в класа си. Това разкри маркетинговият директор на британската компанията Кевин Роуз пред изданието Car&Driver.
Всъдеходът на Bentley ще е най-бързият
Изображение на бъдещия всъдеход на марката. Снимка: Bentley

Новият модел ще се оборудва с туин-турбо W12 агрегат, който ще позволява развиването на максимална скорост от около 320 км/час, гарантираща на модела титлата "най-бърз всъдеход“. Ще бъде наличен и 8-цилиндров бензинов мотор, който ще бъде и част от хибриден агрегат. До края на годината в Bentley трябва да решат дали ще има дизелова версия, която да се задвижва от 4.2-литровия двигател на Audi.

„Убеден съм, че най-продаваната версия на всъдехода ще бъде хибридната – разкри Кевин Роуз. – Проведохме изследване, според което 30% от потенциалните ни клиенти се интересуват от такава модификация. Тя ще може да измине около 50 км само на електричество, което ще позволи на модела да стъпи в големите европейски и азиатски градове, където придвижване с работещ двигател с вътрешно горене е забранено.“

Маркетинговият директор на Bentley разкри още, че в компанията разглеждат възможността за пускане на неголямо купе, което да заеме място под Continental GT в моделната гама на марката. То ще се предлага само с V8 мотори и ще се конкурира с топ версиите на Porsche 911, Aston Martin Vantage и McLaren P13.

 

Тагове: bentley exp 9 f
0 от 500