IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще бори Dacia в Европа

GM тръгва по нов път – пуска достъпни автомобили под германската марка

Opel ще бори Dacia в Европа

Концернът General Motors има нов план за измъкване Opel от кризата. Това ще стане с пускане на бюджетни автомобили само за пазара в Европа, като те ще трябва да се конкурират с моделите на Dacia, съобщава Financial Times.
Opel ще се бори с Dacia в Европа
Подобен ход ще помогне не само на германския производител, но и на концерна GM, който след изтеглянето на Chevrolet от Европа остана без представители в ниския ценови сегмент. В резултат на преструктурирането на концерна през 2013 г., загубите на GM са около 800 млн. долара и това накара шефовете му да преразгледат намеренията си.

„Смятахме, че Chevrolet може да изпълнява ролята на бюджетната марка, но се оказа, че това не е така", заяви изпълнителният директор на Opel и президент на GM Europe Карл-Томас Нойман.

Друга стъпка за намаляването на загубите на Opel ще бъде спирането на хибрида Ampera. Това ще стане през 2016 г., когато трябва да излезе второто поколение на американския му близнак Chevrolet Volt, съобщава Automotive News. Решението за това вече е взето от ръководството на GM, като то е продиктувано от ниските продажби на модела.
Opel ще се бори с Dacia в Европа
Статистиката показва, че през 2013 г. са продадени 3184 бройки от Ampera, което е с 40% по-малко от предишната година. За първите 5 месеца на тази година от хибрида са реализирани 332 единици или с 67% по-малко от същия период преди година.

Снимки: Opel

Тагове: general motors opel ampera
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Алфист ( преди 9 години )
    Все мислех, че тая марка кОпел е на ниско ниво, но явно имат мерак да паднат още по-ниско, щом си поставят такива "високи" цели да се борят с Дачия :)Сега ще се окаже, че Дачиите ще са по-качествени и от Опел, когато си занижат и без друго ниското качество :)
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За да станат аналог на Дачия трябва от Дачия да си свалят качеството и да вдигнат цената. Просто така ще е по лесно. Шото опел отдавна си е всепризнат ке*еф. Факт е служебните ни Корсички на който през няколко дни висят в сервиза.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    razgradski pop ( преди 9 години )
    като прочетох размислите на менаджерите от Опел разбрах защо тази марка от години е на ръба на пропастта..ами че тези хора са били нескопосани аматьори които незаслужено вземат по 50.000 EUR заплата всеки месец..
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да бе Форд, един приятел купи чисто нов, удариха го от страни и Пфоето не можаха да му доставят някаква част по купето или да го оправят, върна го и си взе обаче Фокус. Не са лоши иначе.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Ford ( преди 9 години )
    Ами ти си открил топлата вода! Питали Хенри Форд: "Коя е най-хубавата кола?", а той отговорил: "Новата!"почти нова = почти девственар
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Ford ( преди 9 години )
    Имах три опела, единия от които сравнително нов, размазах се от ремонти, купих си нов форд, забравих какво е сервиз.Точка!
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 9 години )
    Тия от ГМ са с изсъхнали мозьци! Една читава марка имат и ще я препозиционират........откачена работа
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    GM тръгва по нов път пуска достъпни автомобили под германската маркаМи то и сега са си в сегмента на Дачия,но с 10 000 Евра отгоре като цена.
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Шевролет специално в БГ според мен доста добре се продаваше. Може би в Западна Европа не е така, жалко че го спират. А за Опел-изключително високи цени за нещо, което струва наполовина и е технологично изостанало.Те и сега колите са им нисък клас, просто цената им е висока.
  • #2
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най после разбраха къде им е мястото. Само дето Дачия и сега прави по добри коли от тях пък смятай и като им свалят цените на Опелчетата...