IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari 458 Speciale след тест в Южна Африка

Автомобилът е разбит на писта по време на събитие

Ferrari 458 Speciale след тест в Южна Африка

Събитие на Ferrari в Южна Африка завърши с катастрофа, при която пострада хардкор версията на модела 458 Italia. Инцидентът се е случил на писта около Йоханесбург, като щетите са изцяло материални, съобщава RogueRally.
Ferrari 458 Speciale след тест в Южна Африка
Според информацията катастрофата е станала заради прекалено висока скорост. При излизането от един от завоите водачът на Ferrari 458 Speciale е изгубил контрол над колата и се е забил в предпазната ограда. В резултат на удара е пострадала предната част на суперколата, а шофьорът е излязъл от купето невредим. Посочва се също така, че ремонтът на машината няма да бъде прекалено скъп.
Ferrari 458 Speciale след тест в Южна Африка
Моделът Ferrari 458 Speciale е специална версия на 458 Italia, която разполага с по-висока мощност и по-ниско тегло. Двигателят е 4.5-литровия V8, който обаче е настроен да генерира 605 к.с. и 540 Нм. Общата маса пък е сведена до 1289 кг, което позволява ускорение от място до 100 км/час за само 3.0 сек.

Снимки: RogueRally

Тагове: ferrari 458 speciale
0 от 500