IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа каква ще е новата Fabia

Хечбекът ще е по-широк и по-нисък от предшественика си

Skoda показа каква ще е новата Fabia

Компанията Skoda публикува първата официална скица, даваща представа как ще изглежда третото поколение на хечбека Fabia. Премиерата на модела трябва да се състои на изложението в Париж през октомври.

Skoda показа каква ще е новата Fabia

Чешкият производител твърди, че хечбекът ще получи редица стилистични елементи от концепта VisionC, представен през пролетта в Женева. Като цяло следващата Fabia ще използва дизайна, наложен при новите генерации на моделите Octavia и Rapid. Това означава, че хечбекът ще получи напълно нови светлини и решетка на радиатора. Напълно преработен ще бъде и интериорът на модела, който ще предлага многочислени възможности за персонализация.

Като размери новият модел ще бъде с 90 мм по-широк и с 30 мм по-нисък от предшественика си. За сравнение сегашното поколение на хечбека е широко 1642 мм, а височината му е 1498 мм.

Очакванията са новата Fabia да бъде построена на модернизирано шаси PQ, използвано и за предишния модел. Първоначално се смиташе, че хечбекът ще бъде изграден на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen, която по-късно ще се появи на новите поколение на VW Polo  и Seat Ibiza.

Моторната гамма на Skoda Fabia ще бъде съставена от бензинови мотори с обем 1.2 и 1.4 литра, както и с 1.6-литров дизел. Не е изключено моделът да получи и 3-цилиндров агрегат от Volkswagen up!, но версия RS няма да има заради слабия интерес към нея.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda fabia
0 от 500