IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марк Зукърбърг смени VW Golf с Pagani Huayra

Собственикът на Facebook стана един от първите клиенти на марката в САЩ

Марк Зукърбърг смени VW Golf с Pagani Huayra

Собственикът на Facebook - Марк Зукърбърг, вече е притежател на италианската суперкола Pagani Huayra, чиято мощност е 730 к.с. Това съобщава изданието Autoevolution.

Марк Зукърбърг смени VW Golf с Pagani Huayra

Любопитното е, че до този момент 30-годишният програмист, който стана милиардер със създаването на социалната мрежа, не бе проявявал интерес към скъпи и бързи коли. Зукърбърг бе забелязван зад волана на Honda Fit, Acura TSX и VW Golf GTI, но след като Huayra излезе на пазара в САЩ преди седмица, той стана един от първите клиенти на марката.

До съвсем скоро продажбите на Pagani Huayra в САЩ бяха забранени от Националната администрация за безопасност на движението, тъй като суперколата не разполагаше със стандартни въздушни възглавници. Сега обаче това се промени и италианците се надяват да пласират 40 % от продукцията си именно в Щатите. Компанията вече има 6 дилъра в страната, като 2 са в Калифорния, където е разположена щаб-квартирата на Facebook.

Суперколата Pagani Huayra, която е кръстена на индийския бог на ветровете, се произвежда от 2012 г. Моделът е получил карбоново-титаниев моноблок и 6.0-литров би-турбо V12 двигател от Mercedes-Benz, който развива 730 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенна секвенциална.

Снимка: Pagani

Тагове: pagani huayra
0 от 500