IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Tiguan ще стане 7-местен хибрид

Моделът ще запази размерите на сегашната генерация

Новият VW Tiguan ще стане 7-местен хибрид

След смяната на поколенията си кросовърът Volkswagen Tiguan ще се появи на пазара в две различни модификации – с 5 и със 7 места. Това съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници в германската компания.

Новият VW Tiguan ще стане 7-местен хибрид

Габаритите на модела няма да се променят в сравнение със сегашната генерация, което означава,че междуосието от 2600 мм ще се запази. Тази версия ще бъде за петима души, но ще има и по-голяма – с удължено междуосие, която ще може да вози 7 човека и ще разполага с по-голям багажник.

Удължената модификация ще бъде насочена към пазарите в САЩ и Китай, но ще бъде достъпна и за клиентите в Европа. С нейното пускане Volkswagen ще се опита да позиционира Tiguan на по-виското ниво от сегашното поколение на модела. За целта кросовърът ще се предлага и с огромен избор от бензинови и дизелови двигатели с обем между 1.4 и 2.0 литра.

Планира се същата и хибридна версия на модела, която в момента се разработва от инженерите на Volkswagen. Засега е известно, че хибридното задвижване ще се предлага на модификацията със 7 места, но дали ще е достъпно и за тази с 5 места, ще се разбере при дебюта на модела.

Новата генерация на VW Tiguan във варианта с 5 места ще се появи пред публика на салона във Франкфурт следващата есен, докато този със 7 места ще бъде показан на изложението в Детройт през януари 2016 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen tiguan
0 от 500