IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Градовете с най-големи задръствания

Класацията води Москва, следвана от Истанбул и Рио де Жанейро

Градовете с най-големи задръствания

Базираният в Амстердам производител на навигационни системи TomTom обяви резултатите от тазгодишното си проучване на трафика. То обхваща над 180 големи градове в света, като е разпространено от Forbes.
Градовете с най-големи задръствания
Така изглежда трафикът в руската столица. Снимка: Ройтерс

Градът с най-големи задръствания в света е Москва, сочат данните на TomTom. Столицата на Русия води класацията с индекс от 74%.

Индексът се изчислява на база сравнение между пиковите часове и времето, когато шосетата са свободни. Казано иначе, през 74% от денонощието Москва е блокирана от задръствания. От TomTom уточняват също така, че ако на даден автобус са необходими 60 минути за преминаването на определено разстояние, то в пиковете часове изминаването на същата отсечка коства повече от два часа.

Следващият град в класацията на градовете с най-големи задръствания е Истанбул. Турският град има индекс от 62%. В Топ 10 следват Рио де Жанейро, Бразилия - 55%, Мексико Сити, Мексико - 54%, Сао Пауло, Бразилия - 46%, Пелермо, Италия - 39%, Варшава, Полша - 39%, Рим, Италия - 37%, Лос Анджелис, САЩ - 36%, и Дъблин, Ирландия - 35%.

Проучването показава също така, че обикновено малките странични улички са по-претоварени от големите пътни артерии. А всеки шофьор, живеещ в голям град, прекарва средно по 7 дни годишно в задръствания.

Тагове: tomtom
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До Прованса ( преди 9 години )
    Какви хора населяват НАШАТА столица бе, простеещи люде?! Каква е била числеността на града преди 80 години и откъде се е насипало селското свръхамбициозно и свръхтъпо 1.5 млн семселе?! Хората надраснали плюскането и седенките гледат навън и са граждани на света, тези, които ги мислите за лицето на София - СА ЕДНИ ОТ ВАС, т.е. по-***, вечно плюещи, неспособни и ограничени шопи от бетер шопите!
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    po-zdravi i ot stambul! dnes se pribiram ot koncerta na metallica...tuk ludnicata e unikalna!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    фсб, човека си просто ти. Няма нужда да се правиш на друг дървено шопче. Когато в София, започнат задръстванията да стават по 50 км. ела ми се обади! 2 г. съм живял в градче до Дъблин и всеки ден пътувах с кола.Просто е кошмар. И няма час пик, а като започне от 6-7 ч. сутринта не свършва до 8-9 вечерта. Колкото до софиянците, няма по-***, нагли и тарикатеещи индивиди от тях. Самочувствие до небесата, а покритие никакво. Има и свестни, но се губят в общата маса...
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    фсб ( преди 9 години )
    човека просто казва, че според него задръстванията в София са по-големи от тез ив Дъблин, което може и наистна да е така, може да е бил в Дъблин. Аз съм живял и в Москва и в Рим и в ЛА и съм съгласен че те водят, особено Москва. А тези които хранят хората от СФ са комплексари... Навсякъде има прости хора, без значение населеното място.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Лондончанина ( преди 9 години )
    Хм, браво на Софиския "тарикат", хубаво изказване жалко, че е далеч от истината. Ако си мислиш, че в София има задръствания, излез малко извън България, част от гореопоменатите градове са с по-голямо население от цялата ни държава, с разликата, че всичко е в един град.
  • #4
    29 rate up comment 4 rate down comment
    до: Дървените Шопи ( преди 9 години )
    Дървеният, *** шоп, каращ Гоуф ТДИ е казал, че от софийско поле по-широко нЕма, от Искару по-дълбоко нЕма и от задръстванията в голЕмото село по-големи нЕма. Так е да знаете и в зоологическата градина, като отишъл пред клетката на жирафа казал, че те такова животно нЕма. По-***, комплексиран и с голямо самочувствие народ от този в София няма. От *** нагоре. Най им личи, като тръгнат по почивки и започнат да демонстрират голямо самочувствие и започнат да говорят развален български!
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    аз ( преди 9 години )
    Пак удариха по самочувствието шопско. Те явно не знаят, че както и всичко друго, то и задръстванията у шопето са най-големи.
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    нео ( преди 9 години )
    пълни глупости..........ЕЛЕЙ е кощмари а тука е след Варшава ........хахаххаха
  • #1
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    да ме извиняват тия от том на квадрат, ама трафика и задръстванията в София са по голями от тези в Дъблин