IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti обяви рекордни продажби за първото полугодие

Ръстът достига 30 %, като основна заслуга има новият модел Q50

Infiniti обяви рекордни продажби за първото полугодие

Infiniti обяви рекордни продажби за първото полугодие
Снимка: Infiniti

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti обяви рекордни продажби за първото шестмесечие на годината. Общият брой глобални продажби на марката за периода достигат 101 220 автомобила, което представлява увеличение от 30% спрямо миналата година.

Продажбите на Infiniti за периода януари - юни 2014 година бележат ръст на общо 31 пазара, сред които САЩ, Китай, Канада, Западна Европа и Близкия изток.

В САЩ компанията постига увеличение от 14%, като е реализирала 60 000 автомобила. Сходен е и ръстът в Канада - 17%, като там са продадени 5100 автомобила. Най-добре обаче марката се е представила на пазара на Китай, където постига увеличение от цели 130% спрямо същия период на миналата година - ръст, който надминава с голяма разлика този на целия пазар. Броят реализации на Infiniti в многолюдната страна е 14 000 автомобила.

Ръстът в Западна Европа достига 63%, като от Infiniti отбелязват, че през някои от месеците увеличението в продажбите е достигало до цели 251%.

Марката отбелязва засилено търсене на цялата си гама модели, но най-голям принос за резултатите има изцяло новият Q50. Луксозният седан се появи на пазара в края на миналата година, като се продава на всички световни пазари.

Прогнозите на Infiniti за второто полугодие на годината предвиждат продължаващ ръст в продажбите. Същото се отнася и за следващата година, когато компанията ще стартира производството на два нови компактни автомобила - Q30 и QX30.

През следващите пет години Infiniti планира да разшири моделната си гама с 60%, като в нея ще бъдат включени шест нови кросовъра и осем седана. Предстои и пускането на няколко нови дизелови, бензинови и хибридни двигатели . Освен това японската компания ще отвори нови поточни линии. Още догодина ще започне производството на Q30 в Китай и Великобритания, а през 2017 година трябва да бъде стартирано производство и в Мексико.





0 от 500