IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приемникът на Mazda RX-7 и RX-8 ще разполага с 455 к.с.

Моделът ще се появи на пазара през май 2017 г.

Приемникът на Mazda RX-7 и RX-8 ще разполага с 455 к.с.

Вече 2 години Mazda не произвежда автомобили с роторен двигател, но слуховете за завръщането на подобни модели вървят непрекъснато. По последни данни на изданието Motoring идеологическият приемник на спортните RX-7 и RX-8 ще се появи през 2017 г., като ще предлага впечатляваща мощност от 455 к.с.
Приемникът на Mazda RX-7 и RX-8 ще разполага с 455 к.с.
RX-8. Снимка: Mazda

През 2012 г. се появи информации, че бъдещото купе със задно предаване ще получи атмосферен роторен мотор с мощност от около 300 к.с. Според новата информация обаче за спортната машина е предвиден роторен двигател с турбо, който развива 455 к.с.

Новият модел ще бъде изграден на преработеното шаси на Mazda RX-8, като използването на фирмените технологии SKYACTIV ще позволи намаляване на разхода на гориво и ще увеличи въртящия момент.

Новата роторна Mazda ще бъде посветена на 50-годишната на модела Cosmo – първият в света сериен автомобил с подобен двигател. Все още не е ясно как ще се казва бъдещото спортно купе, но най-вероятни са обозначенията RX-7 и RX-9. И двете имена вече са патентовани от японския производител.

Тагове: mazda rx-7 mazda rx-8
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    на глупавия клонинг на Дошо мога да кажа само да види колко струва една RX-7 FD на старо и пак да си помисли за кво иде реч :)
  • #2
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не знам как точно се изчислява но 1.3 ванкел е равен на 2.6 ото (бутален) 2.6 с 230 коня и 210 нм не е нищо особено даже въртящия момент е слаб отделно че тези стойности се получават при 6-7 хил оборота а при стандартния при 4-5 хил
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ако беше ненадежден щяха ли да го слагат на малки самолетитова е голямото предимство на ванкела че трябва да понесе много щети за да затегне окончателно