IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover разкри нови подробности за двигателите Imgenium

На първо време моторите ще задвижват седана XE и всъдехода Discovery Sport

Jaguar Land Rover разкри нови подробности за двигателите Imgenium

Групата Jaguar Land Rover разкри подробности за новото поколение двигатели от семейство Imgenium, на които ще разчита за бъдеще. Производството на бензиновите и дизелови мотори ще стартира през 2015 г., като първите модели, на които ще бъдат поставени ще са седана XE и всъдехода Discovery Sport.
Jaguar Land Rover разкри нови подробности за двигателите Imgenium
Четирицилиндровите двигатели Imgenium ще бъдат с около 80 кг. по-леки, но същевременно по-мощни и по-икономични от настоящите аналози, използвани от Jaguar Land Rоver. Моторите са създадени от нулата без никакви ограничения, наложени от стари технологии. Всички двигатели имат сходна конструкция и еднакъв обем на цилиндрите - по 500 куб. см. Това ще позволи за бъдеще да се създадат подобни 3- и 6-цилиндрови мотори.

И бензиновите, и дизеловите варианти ще получат турбо-компресори, директно впръскване на горивото, променливи фази на газоразпределението и технология Start-stop. Първи на конвейера ще се качи 2.0-литровият турбо-дизел AJ200D. При него триенето в сравнение със сегашния 2.2-литров мотор е намалено със 17%.

Като цяло Jaguar XE ще получи голям набор от двигатели, като вредните емисии CO2 при най-икономичния и най-екологичен вариант ще бъдат под 100 гр/км. Топ вариантът пък ще може да развива скорост от 300 км/ч. Всички мотори са преминали повече от 3 млн. км. изпитания.

Снимка: Jaguar Land Rover

 

0 от 500