IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Veyron ще е хибрид с 1500 к.с.

Новата хиперкола на Bugatti ще се появи през 2015 г.

Наследникът на Veyron ще е хибрид с 1500 к.с.

Компанията Bugatti планира да пусне приемника на хиперколата си Veyron през 2015 г., като това ще бъде хибриден модел с мощност от 1500 к.с. Лично изпълнителният директор на марката Волфганг Дюрхаймер е настоял за създаването на подобна машина, твърди Ройтерс, като се позовава на свои източници в компанията.
Наследникът на Veyron ще е хибрид с 1500 к.с.
Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti. Снимка: Bugatti

За плановете на Bugatti да пусне хибриден модел се говори още от 2012 г. Сега обаче става ясно, че компанията ще произведе точно 450 бройки от този автомобил. В такъв тираж е произведено и сегашното поколение на модела. Цената на новата хиперкола също ще се запази – 1.25 млн. евро.

В състава на хибридния агрегат ще бъде включен сегашния 16-цилиндров бензинов двигател с 4 турбини, развиващ до 1200 к.с. Други технически параметри не се съобщават, но се знае, че общата мощност ще бъде 1500 к.с. Припомня се, че настоящият Veyron Super Sport ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди, а максималната му скорост достига 430 км/ч.

В края на 2013 г. от Bugatti обявиха, че са продали 400 от общо 450 бройки от модела. След като и останалите 50 намерят своите нови собственици производството на хиперколата ще бъде официално преустановено.

„След края на този автомобил ще обърнем нова страница в нашата история – категоричен е Дюрхаймер. – Модели като Veyron Super Sport с неговите 1200 к.с. и Galibier с 800 к.с. вече няма да се произвеждат, като ще заложим на нещо по-различно.“

Тагове: veyron super sport
0 от 500
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този модел е вече на 10 години и все още остава ненадминат в индустрията въпреки десетките "убийци на вейрона". Двигателя няма аналог в момента, максималната скорост също...като и за комбинацията супер лукс и спорт. Тези които са инвестирали в този автомобил ще станат по богати от него защото стойността му ще се повишава с времето като на всяка легенда.Смешно е да се споменава Nissan под тази статия-сигурен съм, че и ръководството на японската компания не би си го помислило.
  • #34
    3 rate up comment 0 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 9 години )
    Не зная колко от коментиращите са виждали на живо или качвали във Вейрон,но има невероятен звук и визия а задните гуми са извън земни ! Наистина разходите също са му извън земни,44 000$ e само застраховката в USA на година! И да както казал бакшиша - Абе гледам не ги карат много хора !!
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това Нисмо ускорява по-бързо, ама само на хартия! Айде стига вече с тая смешна дървена кола, сделана с теслата, возията й е малко по-добра от тази на каруцата на бай ***! Тук става въпрос за супербърза (най-бързата) и супер луксозна кола, която струва 1,25 (един милион и 250 000 ?), тоест с 1 милион и 100 000 ? повече от Нисмото!
  • #32
    6 rate up comment 4 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Nissan GT-R Nismo ускорява от място до 100 км/ч по бързо от Bugatti Veyron. Я се замислете пак дали японците не могат да правят спортаци, и това е несравнимо по евтин автомобил.
  • #31
    2 rate up comment 5 rate down comment
    мухаха ( преди 9 години )
    Казвате, къде са победите на GT-R на писта. Ами той мачка на пътя, не му трябва да мачка на писта.
  • #30
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-малкото заради ужасно китайския дизайн. Ако изобщо тук може да се говори за дизайн. Трагедия!
  • #29
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А сега стана ли ви ясно защо Бугати никога няма да има по-добро постижение на пистата от Лексус или Нисан!?
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и колко бройки продават от него ???това е мижи да те лажемкви фенове кви пет лева
  • #27
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    това може спокойно да участва за най грозно возило евър !!!то отпред, отзад, странична линия, интериорТРАГЕДИЯ !!!!
  • #26
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този коментар-извинение за Вейрон защо не е бърз може да го напише само ***,опитващ се да оправдае по *** начин бавния Вейрон. Ами то и Мерцедес АМГ не може да развие пълната си мощност от светофар до светофар, но е по-бърз от Голф ГТИ,който развива пълна мощност. Хаха