IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi R8 ще получи емблема TDI

Дизеловата версия ще разчита на V8 или V10 двигател

Audi R8 ще получи емблема TDI

Германският производител Audi представи дизелов вариант на суперколата R8 още през 2008 година, когато на изложението в Детройт дебютира концепцията R8 TDI Le Mans. Въпросният автомобил ще има и серийна версия, която ще бъде на пазара през 2017 година, твърди Automobile Magazine.
Audi R8 ще получи емблема TDI
Новото поколение Audi R8 по време на тестове. Снимка: Carscoop

Според авторитетното издание дизеловият R8 ще се задвижва или от 4.0-литровия V8 TDI, или от по-големия 5.0-литров V10 TDI, който се разработва за луксозната марка на концерна Bentley. Информация за техническите характеристики на Audi R8 TDI липсва, но концепцията от Детройт разполагаше с V12 двигател, развиващ 500 к.с. и 1000 Нм.

Що се отнася до бензиновите версии, те ще разчитат на V8 и V10 двигатели. По-слабата модификация ще се задвижва от 4.0-литровия V8 би-турбо двигател с 460 к.с., а по-силната ще разчита на атмосферен V10 мотор с 540 к.с. Флагманът R8 V10 Plus пък ще предлага най-малко 600 к.с., сочи информацията.

Дизеловата версия на Audi R8 очакваме при следващото поколение на модела. То трябва да бъде представено или в края на тази, или в началото на следващата година. Дизеловият модел обаче ще видим едва през 2017 година, твърди Automobile Magazine.

Тагове: audi r8 tdi audi r8 tdi
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Обича си немецът черната кола да му дими черен дим и мазни сажди и това си е.Вижте и един влекач дизел не е лоша идея.Освен екстрите изброени по-горе и е по голям вози по меко и пуши още повече *** като му дадеш форц..Цената му е колкото на тва ауди ;)
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Лимузина с дизел може да е комфортна само за някой опериран от усещане за вибрации. Но то пък за такъв всяка таратайка би била комфортна лимузина..
  • #5
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Audi имат и R4, R5, V6, V8, V10 и V12 TDI - доказали са че го могат. Произвеждат най-високопроизводителните автомобилни дизели в света.Доказаха го и на Lemans - вж. R18 TDI. За какви барутници говорите тука? Комфортните им лимузини с дизел са по динамични от японските бегачки. Дори BMW и MB са зад тях в дизелите. Нямат аналози на някои от техните двигатели.А за оня с баничарката ми е ясно, че никога в живота си няма да има възможност дори да се повози в такава кола-ганьовски ***.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Чевролед ( преди 9 години )
    Вече и тираджиите ще има за какво да спестяват пари!
  • #3
    7 rate up comment 19 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Ето това вече е истински мега-мощен барутник!
  • #2
    11 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще изчакам да пуснат версията баничарка ТДИ и ще купувам. Обаче да и турят и един теглич, че така е много постна и нефунционална. Коланно окачване и пластмасови пружини също трябва да има за да ми олекотят окачването с цели 2,4 кг и да се подобри управлението
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    а бе за бълкгария 12 годишна кола особено купена кеш а не на лизинг си е съвсем средна класа