IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Octavia Scout излиза през август

Моделът има увеличен с 33 мм просвет и задвижване към четирите колела

Новата Octavia Scout излиза през август

Новото поколение Octavia Scout ще излезе на пазара през месец август, съобщава чешката компания Skoda, която разпространи допълнителна информация и снимки за проходимото си комби. Моделът бе представен за първи път на автомобилното изложение в Женева през март тази година.
Новата Octavia Scout излиза през август
Снимка: Skoda

Проходимата Octavia Scout е базирана на последното поколение Octavia комби. Моделът се отличава с черни защитни пластмасови елементи, големи 17-инчови колела, които са специфични за модела, както и с усилени кори под предната и задната брони.

Абсолютно преработено е окачването, което осигурява 33 мм по-голям просвет - общо 171 мм. От Skoda са оборудвали Scout и със система за двойно задвижване Haldex от последно поколение, която се активира тогава, когато предните колела загубят  сцепление.

Първоначално моделът ще се предлага с три от най-мощните двигатели на Skoda: два дизела и един бензин. И трите агрегата отговарят на екостандарта Евро6 и могат да се комбинират с DSG трансмисия с два съединителя.

По-малкият от двата дизела – 2.0 TDI, разполага със 150 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. В комбинация с механична трансмисия той регистрира среден разход от 5.1 л/100 км и е способен на ускорение от 0 до 100 км/ч за 9.1 секунди при максимална скорост от 207 км/ч.

Флагманският вариант на Octavia Scout е оборудван с по-силния 2.0-литров TDI двигател, който генерира 184 к.с. и 380 Нм. Те гарантират максимална скорост от 219 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 7.8 сек. Средният разход на гориво и тук е 5.1 л/100 км.

Бензиновият вариант е 1.8 TSI, разполагащ със 180 к.с. Той се предлага единствено с 6-степенна DSG кутия, през която минават максималните 280 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч достига 7.8 секунди, а максималната скорост е 216 км/ч.

0 от 500
  • #3
    37 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    VW Golf GTD който е технологично идентичен с изключение на халдекса има ускорение и при ръчката и при автомата 7.5 сек. Тъй, че не виждам защо при тази октавия времето до 100 км/ч да не е 7,8.... ама нали все трябва да се плюе по нещо...
  • #2
    48 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Форумните гении пак разконспирираха автомобилния свят, нищо че даже и на мачбокс не могат да си го купят това.
  • #1
    37 rate up comment 20 rate down comment
    Пипи ( преди 9 години )
    "Флагманският вариант на Octavia Scout е оборудван с по-силния 2.0-литров TDI двигател, който генерира 184 к.с. и 380 Нм. Те гарантират максимална скорост от 219 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 7.8 сек" - 7.8s,ама друг път.Сигурно е 8.5,а вие пак сте объркали!