IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Mondeo ще дели една платформа с Lincoln

Архитектурата CD4 ще бъде използвана и за бъдещите S-Max и Galaxy

Новият Ford Mondeo ще дели една платформа с Lincoln

Следващото поколение на Ford Mondeo, което трябва да се появи на пазара в Европа в края на годината, ще дели една платформа с премиум марката Lincoln. Това съобщи агенция Automotive News, която цитира един от топ мениджърите на концерна Дарън Палмър.
Новият Ford Mondeo ще е на платформа на Lincoln
Палмър е заместник директор на отдела за глобални платформи на Ford. Пред агенцията той признава, че новата глобална архитектура CD4, която ще бъде използвана за модела, е разработена с помощта на инженерите от Lincoln и представлява последна дума на техниката.

Изданието припомня, че пускането на новата генерация на Ford Mondeo се забави с повече от 2 години заради решението на ръководството на концерна да затвори завода в Генк (Белгия) и да пренасочи производството към предприятието във Валенсия (Испания).

В момента на новата платформа CD4 се произвеждат американската версия на Mondeo – Fusion, кросовъра Edge и премиум моделът Lincoln MKZ. Същата архитектура ще бъде използвана още за минивановете S-Max и Galaxy. Следващият модел на Lincoln, който ще бъде изграден на CD4, ще бъде кросовърът MKX.

„Общият брой на моделите, за които ще бъде използвана платформата, ще достигне 10 – разкри още Палмър. – Предвиждаме от тях годишно да се произвеждат около 1.2 млн. екземпляра. В момента Ford има общо 15 платформи, но те ще бъдат намалени до 9. Причината за това е, че 85 % от всички модели на концерна се правят на 9 платформи.“

Снимка: Ford

Тагове: ford mondeo cd4
0 от 500
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Това Мондео излиза едновременно с новия Пасат и ми е интересно колко са изостанали Форд за 2 години. Преди 2 години това МОндео бе извънземно в класа си, но междувременно се появи фейслифт на Инсиния, а вече се задава и Пасат с доста интересни решения, като свободно програмируемо арматурно табло с голям дисплей на навигацията в средата както при TT. Ако от Форд не променят нещо от американското Мондео, не виждам защо изобщо ще пускат тая кола в продажба.
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    VTI ( преди 9 години )
    Преди време тук имаше тема за Ламборгини Авентадор, не помня цялата история,но клиента е свалил волана на автомобила, и под него пишело VW Grup ,ако това е вярно....Та идеята не е да дразня някой,а ,че икономически погледнато е изгодно,така ,че напълно нормално да партнират.Отнася се за всички марки.
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    FuckOffVW ( преди 9 години )
    МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО !!!
  • #1
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето това вече е класа. А не с платформа от Голф да продаваш Ауди и Шкода.