IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандски студенти се прицелиха в рекорда на Нюрбургринг

Спортният прототип IM01 ще трябва да подобри постижение от преди 31 години

Холандски студенти се прицелиха в рекорда на Нюрбургринг

Холандската компания InMotion ще се опита да подобри абсолютния рекорд за най-бърза обиколка на Северната дъга на пистата Нюрбургирнг. За целта група студенти от Техническия университет в Айндховен и от Университета за приложни науки Фонтис разработват специален спортен прототип под името IM01, съобщава Autoweek.
Холандски студенти се прицелиха в рекорда на „Нюрбургринг“
InMotion IM01, както е пълното име на машината, ще бъде оборудван с 4 електромотора – по един за всяко колело. Прототипът ще получи и роторен агрегат, който да генерира електроенергия за акумулаторите.

Засега няма точни характеристики на машината, но се очаква тя да развива скорост от 350 км/ч. В InMotion се надяват прототипът да бъде готов през 2015 г., а през 2017 г. да участва в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“.
Холандски студенти се прицелиха в рекорда на „Нюрбургринг“
Към момента абсолютният рекорд на Северната дъга принадлежи на германския пилот Щефан Белоф, който по време на 1000-километрово състезание за издържливост през 1983 г. зад волана на спортния прототип Porsche 956 Group C изминава една обиколка за 6 минути и 11.13 секунди.

Снимки: Autoweek

Тагове: inmotion
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бог да го прости Стефчо от Белово!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    селянин ( преди 9 години )
    Пилотът поставил рекорда се казва Стефан Белоф, изминава трасето със средна скорост от 202км/ч. Загива през 85-та със същото порше по време на състезанието 1000км на Спа. След това порше решават да повишат сигурността на автомобила и спират производствтото му, щафетата поема порше 962.Последната победа на 956 е през 86-та, но както виждаме рекорда все още седи.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    е това тук пък изглежда като космически кораб с колела...
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неук ( преди 9 години )
    Рекордът е поставен по време на квалификацията, а в състезанието прави около 6.25. Иначе онова е самолет с колела,а не кола за пътя.